FOLLOW US: facebook twitter

Δώρον άδωρον η πληρωμή αν δεν λυθεί το θέμα των κατασχέσεων!

Ημερομηνία: 15-10-2020 | Συντάκτης:
Την Δευτέρα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των αγροτών η προκαταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης και πιθανόν το 4ευρω για τις απώλειες του Πάσχα

Την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των αγροτών  οι προκαταβολές της ενιαίας ενίσχυσης (τσεκ) , ενώ την ίδια ημέρα πιθανον να πιστωθεί και το 4ευρο ανά πρόβατο (3,8 ευρώ για την ακρίβεια)  για τους κτηνοτρόφους και αφορά την αποζημίωση για το πλήγμα που υπέστησαν το Πάσχα, λόγω του Lock down, από τον κορονοϊό. Το θέμα είναι ότι αν δεν λυθεί το θέμα των κατασχέσων των επιδοτήσεων που καίει όλους τους αγρότες, η πληρωμή θα είναι… δώρον άδωρον, αφού θα μπουν στην μια τσέπη τα λεφτά και αυτομάτως θα βγουν από την άλλη!

Η επεξεργασία των στοιχείων των δικαιούχων ενιαίας ενίσχυσης στο 100% και µάλιστα χωρίς τη «συνδροµή» του τεχνικού συµβούλου, προχώρησε επιτέλους, μετά από διαπάλη «υπηρεσιακών συµφερόντων» και «πολιτικά κρατούντων». Έτσι, ανοίγει απ’ ό,τι φαίνεται ο δρόµος για την προκαταβολή του τσεκ και σύμφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες, ο προγραµµατισµός δείχνει ως πρώτο στόχο η δισκέτα να σταλεί στην Τράπεζα Πειραιώς ακόµα και την προσεχή Παρασκευή 16 Οκτωβρίου.

Βέβαια, πρέπει να σηµειωθεί ότι πρόκειται για διαδικασία, η οποία απαιτεί κάποιο χρόνο, που συνήθως είναι περί τις 10 ηµέρες, γεγονός που σηµαίνει ότι δύσκολα µπορεί η υπόθεση πληρωµές να «κλείσει» µέχρι την Παρασκευή. Αν δεν καταστεί εφικτό, η πίστωση του τσεκ ύψους περί τα 750 εκατ. ευρώ θα µεταφερθεί την εβδοµάδα 19 µε 23 Οκτωβρίου µε πολύ πιθανή και την Τρίτη 20 Οκτωβρίου.

Μέσα στον Οκτώβρη οι προκαταβολές για ζημιές από τον Ιανό

Όσον αφορά τώρα τις αποζηµιώσεις λόγω της θεοµηνίας του «Ιανού», ανακοινώθηκε και επίσηµα από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ότι θα δοθεί µέσα στον Οκτώβριο µία προκαταβολή χωρίς περιορισµούς και αφού προηγηθεί τροποποίηση του Κανονισµού του ΕΛΓΑ.  Η εξόφληση του συνόλου της αποζημίωσης των πληγέντων παραγωγών, για το 100% της ζηµιάς που έχουν υποστεί, αναμένεται εντός του Ιανουαρίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος