FOLLOW US: facebook twitter

Προς συμβασιοποίηση η ανάπλαση της Αγίας Βαρβάρας

Ημερομηνία: 13-10-2022 | Συντάκτης:

-Τερματίστηκε η δικαστική περιπέτεια και ολοκληρώνεται ο προσυμβατικός έλεγχος 

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Αίσια έκβαση φαίνεται ότι θα έχει η ανάπλαση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Αγίας Βαρβάρας στον Πύργο, καθώς αναμένεται να υπογραφεί η σχετική σύμβαση προς τα τέλη Νοεμβρίου. Το συγκεκριμένο έργο, παρότι δημοπρατήθηκε το καλοκαίρι του 2021, πέρασε από πολλές δικαστικές περιπέτειες, αφού ακολούθησαν ενστάσεις επί ενστάσεων και η υπόθεση έφτασε μέχρι το Διοικητικό Εφετείο Πατρών!

Εντέλει φάνηκε… φως στο τούνελ και η σύμβαση βρίσκεται πλέον στο στάδιο του προσυμβατικού ελέγχου στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Για τον λόγο αυτό, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Πύργου αποφάσισε να ζητήσει από τους συμμετέχοντες οικονομικούς φορείς την παράταση της οικονομικής τους προσφοράς, για δύο μήνες από τη λήξη της, δηλαδή μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου του 2022, με ταυτόχρονη παράταση του χρόνου ισχύος της εγγύησης συμμετοχής τουλάχιστον για τριάντα ημέρες μετά τη λήξη του χρόνου της προσφοράς τους.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου, Γιάννης Αργυρόπουλος, το έργο οδεύει προς συμβασιοποίηση και εκτιμάται ότι τέλη του έτους θα ξεκινήσει η ανάπλαση.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που το δημοπρατήσαμε πέρυσι, αλλά δυστυχώς έφτασε μέχρι το Διοικητικό Εφετείο Πατρών για να βρεθεί άκρη! Σύντομα ολοκληρώνεται ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο και εκτιμώ πως στα τέλη του επόμενου μήνα θα υπογραφεί και η σχετική σύμβαση», τόνισε.

Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό ύψους 573.000 ευρώ και προβλέπει ανάπλαση σε όλο τον κοινόχρηστο χώρο, περίπου 7 στρέμματα, με κατάργηση του ενός από τα τρία γήπεδα καλαθοσφαίρισης, το οποίο χωροθετείται στο νότιο τμήμα του χώρου ανάπλασης, και στη θέση του τη διαμόρφωση νέας ζώνη Πρασίνου με τη δημιουργία αλσυλλίου, επιφανείας 1.280 τετρ. μέτρων περίπου. Ο νέος χώρος πρασίνου που δημιουργείται, θα περιλαμβάνει τη φύτευση δενδρυλλίων σκίασης, καλλωπιστικών φυτών και γκαζόν. Όλες οι αθλητικές επιφάνειες μπάσκετ και τένις θα επιστρωθούν με ελαστικό συνθετικό τάπητα και όλα τα συνθετικά δάπεδα θα είναι έτοιμα προς χρήση και θα παραδοθούν γραμμογραφημένα και στην χρωματική αποτύπωση της μελέτης. Συνολικά θα κατασκευαστούν δύο ενιαία δάπεδα γηπέδων καλαθοσφαίρισης και δύο γηπέδων αντισφαίρισης (τένις). Στον χώρο του τένις θα κατασκευαστούν κερκίδες θέασης  και περιμετρικά των δύο γηπέδων μπάσκετ και τένις θα τοποθετηθεί μεταλλική περίφραξη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος