FOLLOW US: facebook twitter

Εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων για τη μεταφορά απορριμμάτων από Ποτόκι και Κονιδέικα

Ημερομηνία: 13-10-2022 | Συντάκτης:

Τι ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας στον Ανδρέα Νικολακόπουλο από τη Βουλή

Χρηματοδοτήσεις που θα δώσουν λύση για την μεταφορά των δεματοποιημένων σκουπιδιών από το Ποτόκι και τα Κονιδέικα των Δήμων Πύργου και Ήλιδας αντίστοιχα, στο εργοστάσιο της Τριανταφυλλιάς δρομολογούνται και μάλιστα σύντομα, όπως απάντησε χθες στη Βουλή ο Αναπλ. Υπουργός  Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Ειδικότερα ο κυβερνητικός παράγοντας χαρακτηρίζοντας πιο «ώριμο» το αίτημα για τα Κονιδέικα, ανακοίνωσε στον βουλευτή της ΝΔ ότι είναι σε εξέλιξη άμεση χρηματοδότηση ύψους 200.000 ευρώ σε πρώτη φάση, και αναμένεται να υπογραφεί την ερχ. Εβδομάδα για την μεταφορά 35.000 τόνων δεματοποιημένων  απορριμμάτων από την συγκεκριμένη περιοχή.

Για το θέμα του Ποτοκίου, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στην απαίτηση μιας μεγαλύτερης και ευρύτερης προσπάθειας για προϋπολογισμό ύψους 970.160 ευρώ με σκοπό την μεταφορά ενός πράγματι μεγάλου όγκου απορριμμάτων από μια πανέμορφη όπως είπε φυσική τοποθεσία.

Παραδέχθηκε εξάλλου ότι υπάρχει ζήτημα καθυστέρησης πολλών ετών με αποτέλεσμα ένα περιβαλλοντικό πρόβλημα να εξελίσσεται σε θέμα δημόσιας υγείας αλλά και κινδύνου πρόκληση πυρκαγιάς. Για τον λόγο αυτό το Υπουργείο  βρίσκεται σε συνεννόηση και με την Γραμματεία  του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος ώστε να υπάρξει σίγουρα παρέμβαση.

«Καταλαβαίνω  ότι για το Ποτόκι έχουν απογοητευθεί και πικραθεί οι πολίτες με τις υποσχέσεις που άκουσαν στο παρελθόν, για την διαχείριση των απορριμμάτων και την μεταφορά αυτών από μια περιοχή που είναι «κόσμημα» σε περιοχή Naturaκαι δεν μπορεί να είναι χώρος εναπόθεσης σκουπιδιών γιατί κάποιους μπορεί να βόλευε εκείνη την χρονική συγκυρία. Άρα η δέσμευσή μας για σαφές χρονοδιάγραμμα που ζητάτε είναι η επόμενη εβδομάδα για την θέση Κονιδέικα και εντός του μήνα για το ζήτημα που αφορά στο Ποτόκι»

Νωρίτερα στην ερώτησή του ο κ. Νικολακόπουλος έκανε λόγο για «υγειονομική βόμβα» 100.000 τόνων σκουπιδιών δίπλα από την Εθνική Οδό Πύργου – Κυπαρισσίας κοντά σε κατοικημένες περιοχές του Πύργου αλλά και εντός προστατευόμενης ζώνης Natura με το πρόβλημα στο Ποτόκι να υφίσταται εδώ και δεκαπέντε χρόνια!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος