FOLLOW US: facebook twitter

Προς επέκταση ο ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς – Επιβεβαίωσε τον κορεσμό ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, Γ. Λυμπέρης

Ημερομηνία: 27-11-2020 | Συντάκτης:

Επιβεβαίωσε τη φημολογία για τον γρήγορο κορεσμό του ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς ο δήμαρχος Ήλιδας και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑΣ Ηλείας, Γιάννης Λυμπέρης, απαντώντας χθες στην επερώτηση που κατέθεσε στο χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο ο επικεφαλής της Οικολογικής Δυτικής  Ελλάδας, Κώστας Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Λυμπέρηςανέφερε ότι η τωρινή χωρητικότητα του εργοστασίου είναι περίπου 420-450.000 τόνοι, από τους οποίους απομένουν ελεύθεροι περίπου 140-150.000, σημειώνοντας ότι με την ενδιάμεση λύση της μηχανικής διαλογής, που εφαρμόζεται τη δεδομένη στιγμή, θα έχουν καλυφθεί μέχρι να ξεκινήσει τη λειτουργία της η μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, αποκάλυψε ότι έχει ήδη κατατεθείμελέτη για την επέκταση του ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΕΡΑΑ), η οποία είναι υπό επεξεργασία προκειμένου στη συνέχεια να υποβληθεί για χρηματοδότηση στο υπουργείο Ανάπτυξης.

«Στόχος μας είναι να έχουμε αρχίσει τις διαδικασίες επέκταση του ΧΥΤΥ όταν θα ξεκινήσει η λειτουργία της ολοκληρωμένης μονάδας διαχείρισης των απορριμμάτων το καλοκαίρι του 2021», ανέφερε αφήνοντας αιχμές για την προηγούμενη διοίκηση του ΦΟΔΣΑ ως προς την επιλογή της μηχανικής διαλογής,.

«Η τότε ηγεσία του ΦΟΔΣΑ δημιούργησε την ενδιάμεση λύση μηχανικής διαλογής, που δεν έφτανε στο επίπεδο του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων, παίρνοντας τότε και όλα τα απορρίμματα που υπήρχαν», είπε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος