FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (26/05/2022)

Ημερομηνία: 26-05-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Νέα δεδομένα προκύπτουν για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία μετά τα αποτελέσματα στην κεντρική επιτροπή, αφού δεν αποκλείεται κάποιοι από τους νεοεκλεγέντες να είναι υποψήφιοι.
*Το μόνο σίγουρο είναι ότι πλέον υπάρχει υπερπληθώρα υποψηφιοτήτων, κυρίως στους άνδρες αλλά και στις γυναίκες.
*Την ευκαιρία να συζητήσει και με τα κομματικά στελέχη της ΝΔ θα έχει η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στην Ηλεία, αφού αναμένεται να παραστεί σε συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Ηλείας το απόγευμα του Σαββάτου.
*Πλήρως ενημερωμένο είναι το επιτελείο του Νεκτάριου Φαρμάκη για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, ειδικά στη Δυτική Ελλάδα, και κάνει τον ανάλογο σχεδιασμό για το μέλλον.
*Οι Αχαιοί κατσιφαρικοί προφανώς θεωρούν πιο σημαντικό έργο το κτίριο Λαδόπουλου παρά την έλλειψη εργατών γης στον Κάμπο και στη Δυτική Αχαΐα. Αλλιώς δεν εξηγείται η μη αναπαραγωγή της επιστολής Μπράμου για το πρόβλημα.


Πολιτικολογίες

*Δεν έδειξαν κάτι διαφορετικό τα ευρήματα της χθεσινής δημοσκόπησης της Metron Analysis. Η διαφορά στο 8,2% και το ΠΑΣΟΚ ψιλοπεσμένο κοντά στο 12%. Αξιοσημείωτο είναι ότι η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 10,5%. Η συσπείρωση της ΝΔ είναι στο 70% και του ΣΥΡΙΖΑ στο 62%, άρα έχει περιθώρια βελτίωσης.
*Στο 2023 τοποθέτησε εκ νέου τον χρόνο των εκλογών ο Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή του τοποθέτηση σε συζήτηση στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Προφανώς κανένας πρωθυπουργός δεν προαναγγέλλει πρόωρες εκλογές, οπότε ας είμαστε έτοιμοι και για το φθινόπωρο.
*Η χαμηλή συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει εξήγηση, διότι τα αποτελέσματα του συνεδρίου άφησαν και κάποιους δυσαρεστημένους. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια δημοσκοπικής ανάκαμψης.
*Ο Τσίπρας αντιλήφθηκε ότι δεν είναι πάντα εύκολο να επωμίζεται εξ ολοκλήρου την προεκλογική εκστρατεία, για αυτό και ετοιμάζει μια ομάδα συνομηλίκων του για να δώσει τη μάχη την επόμενη φορά, με στόχο να μοιραστεί το βάρος της μάχης.
*Όσοι περιμένουν πιθανή υπουργοποίηση του Γιάννη Μανιάτη στον επόμενο ανασχηματισμό, μάλλον θα πέσουν έξω. Ο πρώην υπουργός είναι από τα πρόσωπα που εκτιμά ο Ανδρουλάκης και δεν αποκλείεται να του επιφυλάσσει προνομιακη προεκλογική μεταχείριση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος