FOLLOW US: facebook twitter

«Πράσινο» για την εργολαβία του 1,4 εκατ. ευρώ

Ημερομηνία: 26-05-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Αυτοδιοίκηση, Νέα
dikastiria_patrwn

-Δεκτή από το Διοικητικό Εφετείο Πατρών η αίτηση ακύρωσης του δήμου Πύργου κατά της απόφασης της επιτροπής του άρ. 152

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες σχετικά με την υπόθεση της εργολαβίας του 1,4 εκατ.ευρώ στον δήμο Πύργου, αφού σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες της Πρωινής το Διοικητικό Εφετείο έκανε δεκτή την αίτηση ακύρωσης που είχε καταθέσει ο δήμος Πύργου κατά της υπ’ αριθμ. 53/22.12.2020 απόφασης της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του ν. 3463/2006 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου και της υπ’ αριθμ. 177127+158135/9.10.2020 απόφασης του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη φαίνεται ότι λύνει τα χέρια του δήμου Πύργου, προκειμένου να υπογράψει τη σύμβαση και να δρομολογήσει την υλοποίηση της εργολαβίας. Οι πληροφορίες της «Πρωινής» αναφέρουν ότι επίσημες ανακοινώσεις και τοποθετήσεις από τις εμπλεκόμενες πλευρές θα γίνουν, αφού πρώτα γίνει γνωστό το περιεχόμενο της απόφασης και κυρίως το σκεπτικό με το οποίο ελήφθη.
Η υπόθεση είχε εισαχθεί στο Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας και είχε συζητηθεί σε δημόσια συνεδρίαση στις 11 Μαΐου του 2021, απ’ όπου παραπέμφθηκε για εκδίκαση στο Διοικητικό Εφετείο Πατρών. Εντέλει η υπόθεση εκδικάστηκε στις 15 Απριλίου του 2022.

Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή του άρθρου 152 του ν.3463/2006, με απόφαση που εκδόθηκε στις 4 Ιανουαρίου του 2021, είχε απορρίψει ομόφωνα την προσφυγή του δήμου Πύργου κατά της ακυρωτικής απόφασης του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης, Νίκου Παπαθεοδώρου, για την εργολαβία του 1,4 εκατ. ευρώ για αποκαταστάσεις ζημιών από πλημμύρες του 2016.
Η υπόθεση αφορά εργολαβία αποκαταστάσεων από πλημμύρες του 2016, ύψους 1,4 εκατ. ευρώ, την οποία ο δήμος Πύργου αποφάσισε να υλοποιήσει με τη διαδικασία επιλογής αναδόχου με διαπραγμάτευση, δίχως προηγούμενη δημοσίευση προκήρυξης. Αποτέλεσμα ήταν προσφορά έκπτωσης 5%, εξέλιξη που προκάλεσε την αντίδραση του δημοτικού συμβούλου Στάθη Καννή, ο οποίος κατέθεσε ένσταση, η οποία έγινε δεκτή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Κύκλοι του δήμου Πύργου, τόσο από την πλειοψηφία όσο και από τη μειοψηφία, αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες της «Πρωινής» μέχρι να γνωστοποιηθεί το περιεχόμενο της απόφασης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος