FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (23/03/2022)

Ημερομηνία: 23-03-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Ενδιαφέρουσα συζήτηση με στελέχη της παράταξης Αηδόνη είχε χθες το πρωί σε καφέ πέριξ των δικαστηρίων ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Αρχ. Ολυμπίας, Άρης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος έχει πάρει την απόφαση να ιδρύσει νέο συνδυασμό και να διεκδικήσει τη δημαρχία.
*Από το έτος διεξαγωγής των εκλογών εξαρτάται η συμμετοχή τουλάχιστον μίας γυναίκας στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στην Ηλεία. Αν γίνουν φέτος, δε θα μπει. Αν γίνουν το 2023, μάλλον μπαίνει. Υπομονή ως τον Δεκαπενταύγουστο.
*Nέο πρόσωπο αναζητούν στη ΝΔ για τη θέση του αναπλ. διοικητή της ΝΜ Κρεστένων, αφού η γυναικεία επιλογή που είχε σχεδόν «κλειδώσει», ναυάγησε.
*Όσοι απόρησαν και ενοχλήθηκαν που ο Ναμπίλ Μοράντ «παίζει» για υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ (όχι με πολλές πιθανότητες αλλά «παίζει»), θα έπρεπε να είχαν απορήσει το ίδιο όταν διορίστηκε διοικητής της δομής μεταναστών Μυρσίνης από τη σημερινή κυβέρνηση. Γιατί έπεσαν από τα σύννεφα;


Πολιτικολογίες

*Tον κατάλληλο πολιτικό χρόνο αναζητά η κυβέρνηση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, αφού ο Μητσοτάκης πλέον το συζητά, μετά το… γάντι που του πέταξε ο Τσίπρας. Πολύ ριψοκίνδυνη η τακτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αν δεν το έλεγε, θα κατηγορούνταν για ηττοπάθεια.
*Οι πληροφορίες της «Πρωινής» λένε ότι ίσως προστεθεί διάταξη που θα συναρτά τη διαφορά των δύο κομμάτων με την κατανομή των εδρών. Υπάρχει και η πιο απλή εισήγηση συνεργάτη του πρωθυπουργού, δηλαδή νέο νόμο που να προβλέπει αυτοδυναμία με 36%.
*Αναγνώστης της στήλης με διόρθωσε υπενθυμίζοντάς μου ότι ο Ανδρουλάκης το επιδιώκει το… τρίπολο, αφού όρισε τη διεξαγωγή εκλογής νέων νομαρχιακών και συνέδρων στις 8 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία ο Μητσοτάκης θα ολοκληρώνει το τριήμερο συνέδριο της ΝΔ και ο Τσίπρας θα επανεκλέγεται πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από τη βάση τώρα.
*Με τόσες κάλπες εκείνη την ημέρα, μην απορήσετε αν δείτε κανέναν να ψηφίζει και συνέδρους του ΠΑΣΟΚ αλλά και για πρόεδρο τον Τσίπρα. Εγώ ξέρω τουλάχιστον δύο άτομα που θέλουν να συμμετάσχουν και στα δύο συνέδρια.
*Πληροφορήθηκα, πάντως, ότι η εκλογή νέων γραμματέων στις νομαρχιακές του ΠΑΣΟΚ από τη βάση δεν έχει «κλειδώσει» λόγω ορισμένων διατάξεων του καταστατικού. Ας περιμένουμε λίγο ακόμα να δούμε αν τελικά θα ισχύσει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος