FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (21/04/2022)

Ημερομηνία: 21-04-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Εννιά Ηλείοι θα διεκδικήσουν την εκλογή τους στη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από την κάλπη της Δυτικής Ελλάδας: Βασιλοπούλου Βικτωρία, Διονύσης Κάτζος, Λάκκα Ανδριάννα (Αννίτα), Λαμπρινός Σπύρος, Μαντάς Αγγελής, Μπαξεβανάκης Δημήτρης, Ντοάς Θοδωρής , Τασσόπουλος Γιάννης και ο βουλευτής Διονύσης Καλαματιανός, ο οποίος εκ παραδρομής συμπεριλήφθηκε στη λίστα της Αττικής.
*Στην Αττική θα διεκδικήσουν την εκλογή τους δύο ακόμα πρόσωπα με καταγωγή από την Ηλεία, ο Πάνος Τριγάζης και η Όλγα Μπαλαούρα.
*Στο ΚΙΝΑΛ, η εκλογή γραμματέα από τα μέλη της νομαρχιακής αλλάζει τα δεδομένα και βάζει στο παιχνίδι τους λεγόμενους «γραμμιτζήδες». Είναι ένα πισωγύρισμα πάντως αυτή η διαδικασία σε σχέση με την ανοιχτή εκλογική διαδικασία που έβγαλε πρόεδρο τον Ανδρουλάκη.
*Από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ λείπει ένας άντρας και μια γυναίκα, από τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο γυναίκες και από τη ΝΔ ένας άνδρας (μέχρι να… μαδήσει τη μαργαρίτα ο Σκυλακάκης) και ίσως και μια γυναίκα.


Πολιτικολογίες

*Μειώνονται καθημερινά οι διασωληνωμένοι, καθώς η πανδημία έχει μπει πλέον σε τροχιά αποκλιμάκωσης. Αυτό σημαίνει βαθιά ανάσα για την κυβέρνηση, αφού μέχρι τον Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι τα νοσοκομεία θα αποσυμπιεστούν.
*Στα 50 ευρώ έφτασε η αύξηση του βασικού μισθού, αφού από τα 663 πήγε στα 713 ευρώ. Αν το πάμε σε ετήσια βάση, προκύπτει αύξηση 600 ευρώ. Το θέμα βέβαια είναι αν αυτά τα χρήματα θα καταβάλλονται, αφού η καθυστέρηση στις πληρωμές είναι υπαρκτό φαινόμενο.
*Η προχθεσινή αναφορά του Ανδρουλάκη στον Πολάκη θα πρέπει να ερμηνευτεί και ως μήνυμα προς τους βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του, που απείχαν από την υπερψήφιση της άρσης ασυλίας του Πολάκη.
*Δεν βλέπω δημοσκοπήσεις των λεγόμενων «συστημικών» εταιρειών και αρχίζω να σκέφτομαι διάφορα για την ξαφνική ησυχία. Η αίσθηση που επικρατεί, είναι ότι η διαφορά έχει μειωθεί, κυρίως επειδή φθείρεται η Νέα Δημοκρατία.
*Ποικίλες πολιτικές κρούσεις δέχεται ο πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης αλλά προς το παρόν ασχολείται με τα ακαδημαϊκά του καθήκοντα και διατηρεί επικοινωνία με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Εξελίξεις προσεχώς…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος