FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (20/05/2022)

Ημερομηνία: 20-05-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Νερό στο… όνομα του αντιδημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Γιάννη Δάγκαρη, πίνουν οι Μεσσήνιοι. Η παρέμβασή του στον Μητσοτάκη και τον Καραμανλή για το Πύργος-Τσακώνα στην εκδήλωση για την Πατρών-Πύργου στο Γεράκι προκάλεσε κύμα κινητοποιήσεων στον όμορο νομό.
*Εκτός αυτού, όμως, έμαθα ότι τον προσέγγισαν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και επιδοκίμασαν τη στάση του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μια εκλογική συνεργασία θα ήταν επιθυμητή. Σε ποια κάλπη, θα το δούμε. Ο ίδιος πάντως παραμένει πιστός Μπαλιουκικός!
*Πόσοι Ηλείοι πιστεύετε ότι θα εκλεγούν στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή; Εγώ πιστεύω σίγουρα δύο γυναίκες και ένας άνδρας.
*H χθεσινή ανάρτηση του περ/κού συμβούλου Κώστα Καρπέτα για την επικείμενη κατάργηση της Μουσειολογίας και της Γεωπονίας δείχνει πως μάλλον έχει αποφασίσει να βγει μπροστά ως υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, δεδομένου ότι ο Κατσιφάρας έχει βάλει πλώρη για τη Βουλή.


Πολιτικολογίες

*Έντονη φημολογία αναπτύχθηκε χθες περί εκλογών στις 25 Σεπτεμβρίου ή στις 2 Οκτωβρίου. Από αυτήν τη στήλη έχετε ενημερωθεί εγκαίρως για το σενάριο εκλογών το φθινόπωρο, επομένως δεν θα πρέπει να εκπλήσσεστε.
*Η πολιτική παράδοση επιβάλλει εκλογές στα τρία με τριάμισι χρόνια για όποιον πρωθυπουργό είναι στην πρώτη του θητεία. Αν είναι και φθινόπωρο, ακόμα πιο βολικό. Αυτό έπραξε ο Καραμανλής ο πρεσβύτερος τον Νοέμβριο του 1977, αυτό έπραξε κι ο Σημίτης τον Σεπτέμβριο του 1996, αυτό έπραξε κι ο Καραμανλής ο νεότερος το 2007.
*Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον έτοιμοι για εκλογές, αφού ολοκληρώθηκαν όλες οι εσωκομματικές διαδικασίες και ξεπεράστηκαν σχετικά εύκολα τα όποια εμπόδια υπήρχαν. Ο Αλέξης Τσίπρας κυριαρχεί πλήρως εντός του κόμματος, η πασοκογενής τάση είναι ενισχυμένη, οπότε η μάχη στρέφεται πλέον στη Βουλή.
*Τον πρώην υπουργό Παιδείας, Πέτρο Ευθυμίου επέλεξε για πρόεδρο του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης, ένα πρόσωπο με συμπάθειες στην κοινή γνώμη και με συγκροτημένη πολιτική σκέψη.
*Φυσικά το ερώτημα που πλανάται από χθες στο ΚΙΝΑΛ, είναι αν θα έχει ρόλο ο Βενιζέλος στο κόμμα και ποιος θα είναι αυτός. Νομίζω πως είναι ακόμα νωρίς να μάθουμε αν συμφωνήθηκε κάτι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος