FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (16/03/2022)

Ημερομηνία: 16-03-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Συζήτηση περί αυτοδιοικητικών είχαν χθες το πρωί σε κεντρικό καφέ του Πύργου ο δημοτικός σύμβουλος Πύργου, Γιώργος Ανδριόλας με τον δικηγόρο και πρώην γ.γ. του δήμου Πύργου, Χάρη Αντύπα, μαζί με φίλους τους. Το… μενού είχε από όλα, από την τωρινή κατάσταση μέχρι τις πιθανές υποψηφιότητες τον Οκτώβριο του 2023.
*Μεταγραφή «ψήνεται» σε μεγάλο δήμο της Ηλείας, η οποία μάλιστα ενδέχεται να συνδυαστεί και με θέση αντιδημάρχου.
*«Κλείδωσε» το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Χάρη Μικελόπουλο στην προεδρία του ΔΟΠΠ. Θα είναι άνδρας νεαρής ηλικίας.
*Επίσημη κρούση για ψηφοδέλτιο δεν έχει δεχθεί ακόμα ο Κατσιφάρας, αλλά αρνητικός δεν είναι στο να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή.
*Πληροφορούμαι ότι σύντομα αναμένεται να καλυφθεί η θέση του αναπλ. διοικητή στη ΝΜ Κρεστένων, με τοποθέτηση προσώπου υπό καθεστώς προσωρινότητας.


Πολιτικολογίες

*Στον αθηναϊκό Τύπο θα έχετε διαβάσει για την πρόθεση του Μητσοτάκη να βάλει τον Πιερρακάκη σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Σήμερα θα σας μεταφέρω μια πληροφορία που θέλει τον Μητσοτάκη να τοποθετεί τον Πιερρακάκη στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου, για να στείλει ισχυρό μήνυμα ότι κυριαρχεί στο πολιτικό κέντρο.
*Η εκλογολογία καλά κρατεί, αλλά άνθρωποι που ξέρουν τον Μητσοτάκη, μου λένε πως ο Μάιος έχει «καεί» ως σενάριο και ότι «παίζουν» το φθινόπωρο και ο Μάρτιος του 2023 με περίπου ίδιες πιθανότητες.
*Στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν σχέδια επί χάρτου για την απλή αναλογική, αλλά ελαφρώς αναθεωρημένα, καθώς ο Βαρουφάκης θα ζοριστεί να μπει στη Βουλή. Ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύουν πως είναι αρνητική εξέλιξη κάτι τέτοιο, διότι οι ψηφοφόροι του ΜΕΡΑ25 είναι εν δυνάμει ψήφοι ΣΥΡΙΖΑ.
*Το πλάνο όμως της ομάδας Τσίπρας έχει επικεντρωθεί στον Νίκο Ανδρουλάκη. Αφενός του υπενθυμίζουν πως το ΠΑΣΟΚ επί Βενιζέλου ήταν υπέρ της απλής αναλογικής και αφετέρου τον καλούν να διαλέξει με ποιον θέλει να συγκυβερνήσει.
*Σε συνέντευξή του στη lifo.gr πάντως ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, ερωτώμενος για το αν είναι διατεθειμένος να συγκυβερνήσει είτε με τη ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι δεν φιλοδοξεί να είναι μόνιμα στην αντιπολίτευση αλλά να γίνει κυβέρνηση και να υλοποιήσει τη σοσιαλδημοκρατική πολιτική.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος