FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (09/12/2022)

Ημερομηνία: 09-12-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Δεν μας είπε τίποτα καινούριο το ΥΠΕΝ για τα κοιτάσματα στο Κατάκολο, αφού επιμένει στη γνωστή αιτιολογία περί πρόσθετης οικολογικής μελέτης λόγω Κυπαρισσιακού. Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει…

*Δήμος Ήλιδας και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι οι δύο αυτοδιοικητικές προτεραιότητες της ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ. Δήμος Πύργου και λοιποί δήμοι μετά τις εθνικές εκλογές και βλέπουμε…

*Σαν να αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις μεταξύ Κατσιφάρα και Μπούρα, όπως φάνηκε από την κοινή τους φωτογραφία σε εκδήλωση στην Πάτρα. Μάλλον ο… Παπανδρέου ενώνει, αφού ο πρύτανης του Παν/μίου Πατρών αποκάλυψε ότι την περίοδο 2009-11 συμμετείχε στην Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο Γραφείο του τότε Πρωθυπουργού.

*Aίτημα να οριστούν δύο επίσημες σχολικές αργίες θα καταθέσει ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης στο υπουργείο Παιδείας. Η πρόταση αφορά τον ορισμό της 26ης Σεπτεμβρίου για τη Βάρδα, ως εορτή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου (Μετάστασις Ιωάννου του Θεολόγου) και η δεύτερη πρόταση αφορά τον ορισμό της 10ης Φεβρουαρίου για τα Λεχαινά, ως εορτής του Αγίου Χαραλάμπους.


Πολιτικολογίες

*Μια στο καρφί και μια στο πέταλο ήταν προχθές ο Σαμαράς. Στήριξε μεν Μητσοτάκη, εξήρε το βέτο του Καραμανλή το 2008 για το Μακεδονικό, αλλά στις υποκλοπές ζήτησε να μην κρύβονται όλοι πίσω από το απόρρητο. Κατά τα άλλα, διαπίστωσε έλλειμμα ηγετών σε όλη την Ευρώπη και έβγαλε έντονη πικρία για τους Γερμανούς, προφανώς γιατί θεωρεί πως αυτοί ευθύνονται για όσα έγινα το 2014 με την πτώση της κυβέρνησης.

*Εκείνο όμως που δεν σχολίασε κανένας, είναι πως ο Σαμαράς επέκρινε τους Ευρωπαίους για την ενεργειακή εξάρτηση από τη Ρωσία, θυμίζοντας τι έλεγαν οι Αμερικανοί για αυτό το θέμα. Εγώ αυτό το εκλαμβάνω ως αιχμή προς τον Καραμανλή, ο οποίος στην πρωθυπουργία του σχεδίαζε αγωγούς σύνδεσης με τη Ρωσία.

*Η χθεσινή σύγκρουση Μητσοτάκη-Τσίπρα στη Βουλή μάς προϊδέασε για το τι είδους προεκλογική περίοδο θα ζήσουμε από το νέο έτος. Aυτή η κατάσταση ευνοεί την πόλωση και τον δικομματισμό, κάτι που δεν αρέσει στο ΠΑΣΟΚ όσο ο Ανδρουλάκης παραμένει εκτός Κοινοβουλίου.

*Η Ντόρα προ ημερών εξέφρασε έντονη ανησυχία για το διάστημα μεταξύ πρώτης και δεύτερης κάλπης λόγω της επιθετικής ρητορικής της Τουρκίας. Λέτε αυτό να σημαίνει ότι μπορεί να έχουμε και (συγ)κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή; Αυτό σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί από τα ποσοστά των τριών κομμάτων.

*Ξάφνιασε κόσμο χθες ο Ανδρέας Λοβέρδος όταν στην Επιτροπή Εξωτερικών & Άμυνας της Βουλής πρότεινε αμοιβαία αποστρατιωτικοποίηση νησιών Ελλάδας και ακτών Τουρκίας, διότι ως τώρα μας είχε συνηθίσει σε πιο σκληρή ρητορική στα εθνικά θέματα. Η πρόταση που έκανε, πάντως, είναι από ανεδαφική έως ουτοπική.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος