FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (08/12/2022)

Ημερομηνία: 08-12-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Όλα δείχνουν ότι πάμε σε τέσσερις υποψηφίους για τον δήμο Ζαχάρως, αφού πλην του Κώστα Αλεξανδρόπουλου, του Κώστα Μητρόπουλου και του Χρήστου Γιαννόπουλου, φαίνεται πως και ο Τάσος Κάπος έχει αποφασίσει να βγει μπροστά.

*Ένα ιδιότυπο «μπρα ντε φερ» μεταξύ Μπέλτσου και Λιατσή εκτυλίσσεται στην κεντροδεξιό φάσμα του Πύργου, αφού άλλος υποψήφιος δήμαρχος από αυτόν τον χώρο δεν φαίνεται να προκύπτει.

*Με τον Νεκτάριο Φαρμάκη είχε αρκετά λεπτά συζήτηση ο Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος, στο περιθώριο της προχθεσινής εορταστικής μάζωξης που έκανε ο Κοροβέσης σε μπαρ στον Πύργο.

*Πολυσυλλεκτική είναι η ομάδα του Ανδρέα Παπαδάκου, από ό,τι βλέπω από τις φωτογραφίες, αφού στον πυρήνα των συνεργατών του είναι ένας ΠΑΣΟΚος, ένας συριζαίος και ένας δεξιός. Τι θα βγει στο τέλος, θα δούμε.



Πολιτικολογίες

*Κάλεσμα στους Έλληνες του εξωτερικού για εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους έκανε ο ΥΠΕΣ Μάκης Βορίδης, τονίζοντας ότι καλό είναι να το πράξουν άμεσα και να μην περιμένουν την προκήρυξη των εκλογών, διότι αν υπερφορτωθεί το σύστημα, μπορεί και να καταρρεύσει η διαδικασία.

*Πυρετωδώς προετοιμάζεται με τους συνεργάτες του ο Αλέξης Τσίπρας για τη συζήτηση του νομοσχεδίου της ΕΥΠ στη Βουλή, καθώς θεωρεί ότι είναι πρώτης τάξης ευκαιρία για να «χτυπήσει» τον Μητσοτάκη, δεδομένων των αρνήσεων του πρωθυπουργού να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις του.

*Ο αθηναϊκός Τύπος θέλει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιο, εκτός από την «κλειδωμένη» Κρήτη, και στη Δυτική Αττική. Η τρίτη επιλογή εκκρεμεί, αν και εικάζω πως θα αφήσει την Αχαΐα και θα επιλέξει τον Βορρά αυτή τη φορά. Είτε Θεσσαλονίκη είτε Δυτική Μακεδονία.

*Από τη χθεσινή εκδήλωση του ιδρύματος Σαμαρά συγκράτησα τα εξής: Μητσοτάκης-Σαμαράς κάθισαν δίπλα δίπλα, πιο πέρα ο Κώστας Καραμανλής με τον Αμερικανό πρέσβη Τζ. Τσούνη, ενώ δίπλα δίπλα κάθισαν Βενιζέλος και Στουρνάρας. Τα όσα είπε ο Μεσσήνιος πρώην πρωθυπουργός θα τα σχολιάσω στο αυριανό φύλλο.

*Αυτόνομη θα κατέβει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές, αφού στο κείμενο της 5ης Συνδιάσκεψης αναφέρει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια πολιτικής συνεργασίας ούτε με τη Λαϊκή Ενότητα ούτε με το ΜΕΡΑ25 και γενικώς «με όλη την Αριστερά», απευθύνοντας κάλεσμα για ισχυρή ενότητα της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος