FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (04/04/2022)

Ημερομηνία: 04-04-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Μαθαίνω ότι επιθυμία του Νίκου Ανδρουλάκη και των στενών συνεργατών του είναι να εκλεγεί γραμματέας της ΝΕ Ηλείας ο Σταύρος Δανιελιάν-Δανιηλίδης. Μάλιστα, η επιθυμία έχει μεταφερθεί προς τα κάτω.
*Δεν είναι όμως ο μόνος ενδιαφερόμενος για τη θέση, αφού ήδη «ψήνεται» κι άλλη υποψηφιότητα, όχι αυτή που είχατε ακούσει από νότια Ηλεία, αλλά από δήμο Πύργου.
*Όλες οι «φυλές» του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του Ανδρουλάκη στην Πάτρα. Η… αντιπροσωπεία της Ηλείας ήταν ισχυρή, αφού μέτρησα πάνω από δέκα άτομα. Πέραν του Μιχάλη Κατρίνη, στις φωτογραφίες είδα την Εύη Βεργοπούλου, τον Μισέλ Αμπου-Χάντμπα, τον Θοδωρή Συνοδινό, τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο, τον Κώστα Μητρόπουλο, τον Θοδωρή Λώλο, τον Διονύση Καπλάνη και τον Δημήτρη Βάλαρη.
*Ποιος αιρετός της Δυτικής Ελλάδας πήγε την Πέμπτη στον Μητσοτάκη και την Παρασκευή στον Ανδρουλάκη;
*Άλλο ένα βήμα πιο κοντά στο ψηφοδέλτιο της Ηλείας ο Θεόδωρος Σκυλακάκης…


Πολιτικολογίες

*Δεν ξέρω αν το πήρατε χαμπάρι, αλλά οι διασωληνωμένοι άρχιζαν να αυξάνονται εκ νέου. Πλέον είναι σταθερά λίγο πάνω ή λίγο κάτω από τους 350, ασκώντας ισχυρή πίεση στη Δημόσια Υγεία. Το «ελεύθερο Πάσχα» είναι πλέον υπό αίρεση, ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν για ισχυρό κύμα ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ο Μητσοτάκης θα θέλει να κάνει εκλογές και δεν θα μπορεί, οπότε μάλλον θα την εξαντλήσει την τετραετία.
*Ο Τσίπρας πλέον κινείται σε ρυθμό συνεδρίου, στο οποίο έχει επενδύσει τη δημοσκοπική του ανάκαμψη. Αν του βγει η εκλογή από τη βάση «αναίμακτα», τότε έχει λόγο να το πιστεύει, αφού θα έχει ξεμπερδέψει με την εσωκομματική γκρίνια.
*Ο Ανδρουλάκης έχει «οργώσει» την ελληνική περιφέρεια, καθώς θεωρεί ότι εκεί παίζεται το παιχνίδι. Στις εσωκομματικές εκλογές φάνηκε πως η επαρχία τον εξέλεξε, αφού στην Αθήνα ήρθε τρίτος. Δεν ξέρω όμως αν αυτή η τακτική είναι σίγουρα η σωστή, αφού θα πρέπει να αυξήσει την ισχύ του και στο λεκανοπέδιο.
*Σήμερα θα σας δώσω και δύο ειδησούλες. Ο Ανδρουλάκης θα είναι υποψήφιος στο Ηράκλειο, στον Νότιο Τομέα και στην Ανατολική Αττική. Το πιθανότερο είναι πως θα κρατήσει μία από τις δύο έδρες στην Αθήνα.
*Η δεύτερη είδηση αφορά πάλι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Το σενάριο Λοβέρδου για την Περιφέρεια Αττικής δεν έχει πολλές πιθανότητες, διότι σε άλλο πρόσωπο θα προταθεί να διεκδικήσει την Περιφέρεια, γένους θηλυκού. Προσεχώς περισσότερα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος