FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (04/01/2023)

Ημερομηνία: 04-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Προτάθηκε σε υποψήφιο βουλευτή Ηλείας από τα κεντρικά του κόμματος να μετακινηθεί σε αθηναϊκό ψηφοδέλτιο, για να αποτραπεί ο συνωστισμός και να χωρέσουν όλοι, αλλά δεν το δέχθηκε.

*Τις προθέσεις γυναίκας –γύρω στα 40- από την Κρέστενα βολιδοσκοπεί το ΠΑΣΟΚ για το ψηφοδέλτιο της Ηλείας, με αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας.

*«Δυνατό» όνομα υπουργού θέλει να φέρει και φέτος ο δήμος Πύργου για τον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες, αλλά η μέχρι τώρα εμπειρία δείχνει ότι θα το καταφέρει.  

*Συνέδριο –και όχι απλή διημερίδα- θα κάνει τελικά ο δήμος Πύργου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στα μέσα Φεβρουαρίου με Ηλείους παν/μιακούς και με καθηγητές του Παν/μίου Πελ/σου. Κι από ό,τι έμαθα, δεν θα αρκεστεί στο αντικείμενο του αθλητισμού, αλλά θα διευρύνει το επιστημονικό πεδίο. Να σας βοηθήσω, θα γίνει μετά του Αγίου Χαρ/μπους και πριν από την Καθαρά Δευτέρα.


Πολιτικολογίες

*Δύο γρίφους καλείται να λύσει ο ΥΠΕΣ Βορίδης προσεχώς. Ο πρώτος είναι η πιθανή τροπολογία απαγόρευσης κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές και ο δεύτερος οι αποφάσεις των Οικονομικών Επιτροπών στους ΟΤΑ μετά την απόφαση του ΣτΕ. Μέσα στον μήνα θα έχουμε εξελίξεις και για τα δύο.

*Το βρετανικό περιοδικό «Τhe Banker» του ομίλου των Financial Times απένειμε στον Σταϊκούρα το βραβείο του ΥΠΟΙΚ της χρονιάς, κάτι που προφανώς τον χαροποίησε και του ανέβασε το ηθικό, διότι έχει και τη μάχη του σταυρού στη Φθιώτιδα. Εγώ πάντως περιμένω το σχόλιο του Τσακαλώτου για τη βράβευση!

*Σε ρυθμό προεκλογικό κινείται πλέον ο Νίκος Ανδρουλάκης, αφού οι επαφές, οι συναντήσεις και οι περιοδείες αποτελούν το κύριο μέρος του προγράμματός του. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει να κάνει άνοιγμα στην κοινωνία, για να αντισταθμίσει την κοινοβουλευτική του απουσία.

*Μια και αναφέρθηκα στο ΠΑΣΟΚ, οφείλω να επισημάνω πως οι επιλογές προσώπων του Ανδρουλάκη για την καθημερινή επικοινωνία του κόμματος αποδεικνύονται εξαιρετικές. Και ο Μάντζος και ο Δουδωνής και ο γραμματέας Ανδρ. Σπυρόπουλος είναι αρκετά καλοί στις τηλεοπτικές «μάχες» και στις συνεντεύξεις τους.

*Nομίζω πως στον ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασιστεί οριστικά η τακτική απέναντι στο ΜΕΡΑ25. Δεν θα αφήσουν περιθώρια συνεργασίας, αλλά θα επιχειρήσουν να συμπιέσουν εκλογικά τους ψηφοφόρους του θέτοντας το δίλημμα «ή εμείς ή η ΝΔ» κι ότι είναι ψήφος πολυτέλειας ο Βαρουφάκης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος