FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (02/02/2022)

Ημερομηνία: 02-02-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές


*Συζήτηση για το ΚΙΝΑΛ και τον Ανδρουλάκη είχαν προχθές έξω από τα δικαστήρια ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, Νώντας Κυριαζής και ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ανδριόλας. Ο δεύτερος προέβλεψε θεαματική άνοδο στις επόμενες εκλογές, ο πρώτος ήταν πιο συγκρατημένος.
*Ένταση επικράτησε στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας την ώρα που μιλούσε ο Φαρμάκης, καθώς τον διέκοψε φωνάζοντας ο Σάκης Τσαούσης λέγοντάς του για τις χαμένες ευκαιρίες με τα ΑΕΙ και τον δρόμο. Εκεί πετάχτηκε και απάντησε ο Κοροβέσης λέγοντάς του να αναλογιστεί τις δικές του ευθύνες για τα ζητήματα που αναφέρει, λαμβάνοντας απάντηση απρεπή που δεν αξίζει καν να τη γράψουμε εδώ.
*Οριστική και αμετάκλητη είναι η απόφαση του Νίκου Κοροβέση να πολιτευτεί ξανά με το ψηφοδέλτιο του Φαρμάκη το 2023 στην Περιφέρεια. Η ενασχόληση με την κεντρική πολιτική σκηνή δεν είναι πλέον στα σχέδιά του, ενώ τα περί διεκδίκησης του δήμου Ζαχάρως δεν ισχύουν για τώρα. Για το 2028 μπορεί…
*Συγχαρητήρια στον επανεκλεγέντα Πορτογάλο πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα έδωσε ο Απόστολος Κατσιφάρας, αναρτώντας κοινή τους φωτογραφία από το 2018, όταν ο Κόστα είχε παραστεί σε συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών. Μάλιστα ο πρώην περ/ρχης τόνισε ότι οι Σοσιαλιστές επιστρέφουν, διότι αυτός και ο Γιατράς αποτάσσονται τον όρο Σοσιαλδημοκρατία.
*Μπορεί ο Αχαιός βουλευτής Μάρκου να λέει ότι ο Φαρμάκης παίζει χωρίς αντίπαλο, αλλά να ξέρετε πως ο περ/ρχης Δυτικής Ελλάδας δεν παραμυθιάζεται και παρακολουθεί προσεκτικά τις ζυμώσεις που γίνονται στην περιφέρεια, ειδικά στην κεντροαριστερά.

Πολιτικολογίες


*Δεν ξέρω τι ήθελε να πετύχει ο Τσίπρας με την πρόταση δυσπιστίας, αλλά η πιο σημαντική εξέλιξη είναι η πλήρης ρήξη μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Οι εκατέρωθεν ανακοινώσεις μαρτυρούν πολεμικό κλίμα, αφού ο Ανδρουλάκης διεκδικεί επί ίσοις όροις από τον Μητσοτάκη τους κεντρώους ψηφοφόρους, κάτι που αποτυπώνεται σε όλα τα γκάλοπ.
*Από όσα βλέπω να συμβαίνουν στη Βουλή, είναι σαν να έχουμε ήδη μπει στην προεκλογική περίοδο, αφού οι τόνοι αντιπαράθεσης μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα είναι υψηλοί. Νομίζω πως αμφότεροι το επιδιώκουν, ο πρώτος γιατί θεωρεί ότι υπερέχει έναντι του δεύτερου και ο δεύτερος επειδή κατοχυρώνεται στον κεντροαριστερό πόλο έναντι του… τρίτου που πλησιάζει.
*Η μη παρουσία του Ανδρουλάκη στη Βουλή έχει δύο αναγνώσεις. Από τη μία δεν φθείρεται από το τοξικό κλίμα που δημιουργείται από τις αντιπαραθέσεις, από την άλλη δεν μπαίνει στο «κάδρο» και δεν μπορεί να παρέμβει για να ανακόψει το δίπολο. Διαλέγετε όποια σας αρέσει περισσότερο.
*Όλο και πιο δύσκολη η αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία, αν κρίνω από τη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ. Το 32,5% με αναγωγή δεν είναι καλό ποσοστό για την πρώτη κάλπη, αφού θέλει άλμα τουλάχιστον έξι μονάδων για να φτάσει στους 151, ανάλογα και με το πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή.
*Το ΜΕΡΑ25 φαίνεται να είναι στην πιο δύσκολη θέση, αφού στην πλειοψηφία των γκάλοπ εμφανίζεται να… μπαινοβγαίνει στη Βουλή, κινούμενο στο όριο του 3%. Αν μπει οριακά στην πρώτη κάλπη, θα είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθεί εκεί και στη δεύτερη. Ο Βελόπουλος δείχνει πιο ασφαλής, ειδικά αν πιάσει το 4% στις πρώτες εκλογές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος