FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (01/06/2022)

Ημερομηνία: 01-06-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Το ποιον θα στηρίξει –έστω και άτυπα- η ΝΔ στον Πύργο, είναι σημαντική εκλογική παράμετρος για τη δημοτική κάλπη του 2023. Δεν είναι τυχαία η ενεργός συμμετοχή του Λιατσή στις συνεδριάσεις της ΝΟΔΕ Ηλείας, αφού σχεδόν πάντα παίρνει τον λόγο.
*Υπάρχουν και «γαλάζια» στελέχη, πάντως, που έχουν καλές σχέσεις με τον Αντωνακόπουλο. Μπορεί να μην εκδηλώνονται και να τηρούν στάση αναμονής, αλλά απέναντι δεν είναι σε καμία περίπτωση. Το αντίθετο θα έλεγα…
*Τον Σκυλακάκη περιμένουν κατά τα τέλη του μήνα οι οργανωμένοι νεοδημοκράτες της Ηλείας, αφού ο ίδιος έχει αποδεχθεί προφορικά την πρόσκλησή τους για τραπέζι. Εκεί μπορεί να βγει και είδηση για τις μελλοντικές του προθέσεις.
*Δεν είναι τυχαίο ότι ενώ στις γυναικείες υποψηφιότητες έχει δοθεί «πράσινο» από τα κεντρικά στελέχη της ΝΔ, στις ανδρικές είναι πιο φειδωλοί για τη μία θέση που έχει απομείνει κενή.
*Το χθεσινό άρθρο του Κώστα Τζαβάρα ήταν μόνο η αρχή μια σειράς πολιτικών παρεμβάσεων που ετοιμάζει για το επόμενο διάστημα, με το γνωστό αιχμηρό του ύφος.


Πολιτικολογίες

*Εκλογές τον Σεπτέμβριο προέβλεψε ο Αλέξης Τσίπρας χθες. Η στόχευση του είναι είτε να το «κάψει» και να πάνε για το 2023 οι εκλογές είτε να πει «σας τα έλεγα» αν τελικά στηθούν οι κάλπες το φθινόπωρο.
*Παράλληλα συγκρότησε και εκτελεστικό γραφείο, στο οποίο πλειοψηφούν οι γυναίκες αφού είναι πέντε στα οκτώ μέλη. Αποφασισμένος να αλλάξει σελίδα και να επενδύσει στον συνδυασμό «νιάτα και γυναίκα» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
*Στρατηγική που παρουσιάζει την Τουρκία «διεθνή ταραξία» εφαρμόζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με στόχο να αναγκάσει όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά κράτη να πάρουν σαφή θέση και να μη εξισώνουν αυτόν που απειλεί με αυτόν που απειλείται. Προβλέπεται δύσκολο καλοκαίρι.
*Στο ΠΑΣΟΚ επικεντρώνονται στην ακρίβεια και στον πληθωρισμό, αφού αυτό είναι γο πρώτιστο κριτήριο με το οποίο ψηφίζουν οι πολίτες, όπως προκύπτει από τις δημοσιευμένες δημοσκοπήσεις. Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιμένει στη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά και στην επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρεύματος.
*Mια σημαντική αλλαγή ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας, αφού θα αλλάξει την ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων και των βάσεων. Όλα δείχνουν ότι αντί για τα τέλη Αυγούστου, πάμε για την εβδομάδα πριν από τον Δεκαπενταύγουστο, με το σκεπτικό ότι έτσι παρέχεται περισσότερος χρόνος στους φοιτητές και τις οικογένειές τους να προετοιμάσουν τη μετεγκατάστασή τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος