FOLLOW US: facebook twitter

Προγραμματισμός ενόψει χειμώνα

Ημερομηνία: 28-09-2023 | Συντάκτης:

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ Σ.Τ.Ο  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ

-Λήψη μέτρων για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων

Ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου 2023 και ο προγραμματισμός έργων και δράσεων ενόψει της χειμερινής περιόδου, ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Ήλιδας, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης υπό την προεδρία του κ. Βαγγέλη Χριστοφόρου.

Σε ότι αφορά την αντιπυρική περίοδο, τα αποτελέσματα είναι θετικά, καθώς τα μέτρα που είχαν ληφθεί και οι απαιτούμενοι καθαρισμοί που είχαν γίνει απέτρεψαν την εκδήλωση και επέκταση πυρκαγιών. Σε όσες δε περιπτώσεις εκδηλώθηκαν, η κινητοποίηση ήταν μεγάλη από την πρώτη στιγμή και η κατάσβεση σε σύντομο χρόνο χωρίς να προκληθούν μεγάλες καταστροφές.

Σε ετοιμότητα

Η βαρύτητα δίδεται πλέον στην χειμερινή περίοδο, με όλους τους συμμετέχοντες να επισημαίνουν ότι Δήμος και αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων.

Προτεραιότητα αποτελούν οι παρεμβάσεις σε τάφρους και φρεάτια, ώστε να προληφθούν πλημμύρες, ενώ επισημάνθηκε ότι πρέπει να απομακρυνθούν τα αδρανή υλικά από τις λεκάνες της Σοχιάς, για να μην προκύψουν προβλήματα.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε περίπτωση πλημμυρών και στις οδηγίες που πρέπει να δοθούν και στους διευθυντές των σχολικών μονάδων, για τον τρόπο αντίδρασης και αντιμετώπισης μίας δύσκολης κατάστασης.

Σε κάθε περίπτωση, οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες θα βρίσκονται σε στενή συνεργασία για την διαχείριση κάθε συμβάντος.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ιωάννης Αθανασόπουλος, από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας ο κ. Κώστας Μπαλκάμος, ο διοικητής της Π.Υ. Αμαλιάδας κ. Κώστας Χριπάτσιος, ο διοικητής του Α.Τ. Αμαλιάδας κ. Νικόλαος Λαγκαδινός, ο Δασάρχης Αμαλιάδας κ. Βασίλης Μποβολέτης, από την τεχνική υπηρεσία του δήμου ο κ. Διονύσης Μπούτσικας, από την διεύθυνση υδάτινων πόρων η κα Αγγελική Λεβέντη, ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Πηνειού- Αλφειού κ. Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Σαβαλίων κ. Γιώργος Τσακοπιάκος και από τους εθελοντές της Πολιτικής προστασίας του δήμου κ. Βασίλης Παναγιωτόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot