FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Ζαχάρως: Προγραμματική για την ωρίμανση τριών έργων

Ημερομηνία: 26-02-2024 | Συντάκτης:

Ανάμεσα στον δήμο Ζαχάρως και την Αναπτυξιακή «Πάρνωνας»

Προγραμματική σύμβαση για την ωρίμανση τριών σημαντικών έργων και την ένταξή τους στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» υπέγραψε με τον με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Ο.Τ.Α. «Πάρνωνας Α.Ε.» ο δήμος Ζαχάρως, δεδομένων τω δυσκολιών που αντιμετωπίζει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών στην γρήγορη υλοποίηση μελετών.

Τα έργα είναι το «Αποχετευτικό Δίκτυο και νέες Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Παραλιακών Οικισμών του Δήμου Ζαχάρως»,  το «Αποχετευτικό Δίκτυο και η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Οικισμού Νέας Φιγαλειας του Δήμου Ζαχάρως» και η «Αξιοποίηση και Ανάπλαση Παλαιών Αποθηκών και Επανάχρηση τους ως χώρο Νέου Δημαρχείου».

Ο συνολικός προϋπολογισμός της Σύμβασης ανέρχεται στο ποσό 435.066,40 και οι πόροι για την υλοποίηση της προγραμματικής Σύμβασης θα προέρχονται από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης».

Επίσης, στο πλαίσιο πολιτικής προστασίας και προστασίας του περιβάλλοντος ο Δήμος Ζαχάρως προγραμματίζει έργα ποιοτικής βελτίωσης και συντήρησης των υποδομών του και συγκεκριμένα την κατασκευή νέων Ε.Ε.Λ. καθώς και την αναβάθμιση των ήδη υπάρχων, και την ανακατασκευή κτιριακού συνόλου για την συγκέντρωση των υπηρεσιών του Δήμου σε ένα κτίριο.

Οι σκοποί των προτεινόμενων έργων

– Κύριος σκοπός του προτεινόμενου έργου: «Αποχετευτικό Δίκτυο και νέες Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Παραλιακών Οικισμών του Δήμου Ζαχάρως» είναι η αποτελεσματική διαχείριση των αστικών αποβλήτων των παραλιακών οικισμών: Κακόβατος, Γιαννιτσοχώρι και Νεοχώρι του Δήμου Ζαχάρως με αποτέλεσμα την εξάλειψη του προβλήματος της σημερινής ανεξέλεγκτης διάθεσης των λυμάτων και των καταστροφικών επιπτώσεων στον υδροφόρο ορίζοντα και στην ευρύτερη γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας.

– Κύριος σκοπός του έργου: «Αποχετευτικό Δίκτυο και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Οικισμού Νέας Φιγαλειας του Δήμου Ζαχάρως» είναι η κάλυψη των αναγκών του οικισμού Νέας Φιγαλείας του Δήμου Ζαχάρως, σε αποχετευτικά δίκτυα και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Compact. Η επιλογή της περιοχής κάλυψης έγινε με κύριο γνώμονα την ένταση του προβλήματος των αστικών λυμάτων και της επιπτώσεις του στην ανάπτυξη της περιοχής, σε σχέση πάντα με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

– Κύριος σκοπός του έργου: «Αξιοποίηση και Ανάπλαση Παλαιών Αποθηκών και Επανάχρηση τους ως χώρο Νέου Δημαρχείου» είναι η ανάπλαση των Παλαιών Αποθηκών βασισμένο σε σύγχρονα πρότυπα, και θα εξασφαλίσει την λειτουργικότητα των νέων χρήσεων, την αισθητική του αναβάθμιση και τη δυνατότητα απρόσκοπτης προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia