FOLLOW US: facebook twitter

Πρεμιέρα το Σάββατο στον Απόλλωνα για τα «Θεϊκά Λόγια»

Ημερομηνία: 29-03-2024 | Συντάκτης:

Ο «ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ» επιστρέφει στο σανίδι με ένα έργο του Ισπανού συγγραφέα Ραμόν Ιγκλάν σε σκηνοθεσία Παρασκευά Παπαπετρόπουλου

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Πρεμιέρα στο θέατρο Απόλλων κάνει αύριο Σάββατο 30 Μαρτίου, στις 21.15, η Ομάδα Τέχνης «ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ» με ένα  ξεχωριστό θεατρικό  έργο από την Ισπανική λογοτεχνία, τα «Θεϊκά λόγια» του  Ραμόν ντελ Βάγε Ινκλάν, “Θεϊκά λόγια”  σε σκηνοθεσία Παρασκευά Παπαπετρόπουλου που όλα αυτά τα χρόνια συνηθίζει να παρουσιάζει σπουδαία  έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.  

Μάλιστα τα «Θεϊκά λόγια» είναι ένα από τα δυσκολότερα θεατρικά έργα που σπάνια ανεβαίνει.  Ο «Δούρειος Ίππος» πανέτοιμος, μετά από εντατικές πρόβες έξι μηνών, ανεβαίνει ξανά στη σκηνή με έναν πολυπρόσωπο θίασο με στόχο να μας παρουσιάσει  μια παράσταση πολύ υψηλών απαιτήσεων , μεταφέροντας το κοινό στο κλίμα μιας μικρής κοινωνίας ενός ισπανικού χωριού, μια  ακριβή εικόνα μιας παραμορφωμένης πραγματικότητας.  

Μια τραγωδία της λαϊκής δυστυχίας με μορφή ιστορικής παρωδίας. Οι ήρωές του, χωρικοί και μικροαστοί, αγαπούν με την καρτερικότητα του απλοϊκού ανθρώπου. Το τέλος του έργου, ένας ύμνος του ανθρώπου αυτεξούσιου, καταδεικνύει τη δύναμη της ψυχής, που αποτελεί θεμελιακή προϋπόθεση στην παντοδυναμία της ανθρώπινης βούλησης.

Η φετινή παράσταση της ομάδας  είναι αφιερωμένη σε αυτούς που «έφυγαν» από κοντά τους αφήνοντας ένα μεγάλο χάραγμα αγάπης στην μακρόχρονη πορεία του «Δούρειου Ίππου», τον Βασίλη Αγγελόπουλο και την Αγγελική Σταθοπούλου.  

Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Παναγιώτα Ιωάννου , Ντάνα Αργυρακοπούλου, Νώντας Κουτσουράκης, Αιμιλία Ζαφειροπούλου , «Μάστορας»,  Μάρω Καραλή,  Αποστόλης Στεργιώτης , Ελευθερία Μυλωνά , Αθανασία Συντέτου , Λυδία Μίνιτς ,Γεωργία Γκουβέρου, Αγελική Γκολφίνου , Χαρούλα Κόλλια Ελευθερία Σταματοπούλου,  Πέννυ Ζουμπάκη Κώστας Σπίνος,: Ιουλία Κόλλια,  Ηλίας Γεωργόπουλος Αφροδίτη Κουτρούτσου, Βασιλική Ντεβενέζου Αναστάσιος Βενιζέλος, Θανάσης Παρασκευόπουλος  και Μαρία Κούλη.

Οι παραστάσεις του Δούρειου Ίππου που αναμένουμε με ενδιαφέρον, θα συνεχιστούν έως και τις 14 Απριλίου 2024 ( εκτός Δευτέρας και Τρίτης» και ώρα 21.15. τηλέφωνα κρατήσεων 26210-36521 και 6944 779972.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος