FOLLOW US: facebook twitter

Πρεμιέρα για την παράσταση «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός»

Ημερομηνία: 29-03-2024 | Συντάκτης:

Το Σάββατο στο Κουρβισιάνειο Γαστούνης από την ομάδα «Παράξενοι ταξιδιώτες» με το έργο των Ρέππα-Παπαθανασίου σε σκηνοθεσία Παντελή Μήτρου

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Μια ξεχωριστή ιστορία στην κατεχόμενη από τους Γερμανούς Θεσσαλονίκη του 1944, μας προσκαλεί να ζήσουμε από το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, η καλλιτεχνική ομάδα «Παράξενοι Ταξιδιώτες» που κάνει πρεμιέρα  στις 21.15 στου Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης με το νέο της έργο «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» των Ρέππα – Παπαθανασίου σε σκηνοθεσία Παντελή Μήτρου.  Εφτά τραγικά πρόσωπα, μας αφηγούνται μια κωμική ιστορία που χρονικά τοποθετείται στα χρόνια της κατοχής. Εκεί, όπου οι ίδιες οι συνθήκες ζητάνε από τον άνθρωπο να υπερβεί τον εαυτό του μέσα σε χρόνια δύσκολα, να διατηρήσει την ελπίδα για τη ζωή και το χαμόγελό του και που το αύριο έρχεται την ημέρα της απελευθέρωσής στο πρόσωπο δυο παιδιών, γιατί τα παιδιά είναι πάντα το αύριο και γιατί τα παιδιά που γεννιούνται στον πόλεμο είναι η ελπίδα της ειρήνης. Αυτά τα παιδιά της ελπίδας είναι που ενίοτε  φέρνει ο… πελαργός!

Πρόκειται για ένα ευφύεστατο και πολύ τρυφερό έργο δοσμένο με αρκετό χιούμορ  από την συγγραφική πένα των Ρέππα- Παπαθανασίου, όπου ισορροπεί με μαεστρία το σπαρταριστό γέλιο με τη συγκίνηση. Και σίγουρα οι  «Παράξενοι Ταξιδιώτες» και ο σκηνοθέτης Παντελής Μήτρου, θα το μεταμορφώσουν στη σκηνή σε μια υπέροχη παράσταση, έχοντας στις αποσκευές τους το αστείρευτο ταλέντο τους και την σκηνική εμπειρία από ανάλογες πολύ δυνατές παραστάσεις.

 Στην παράσταση παίζουν με σειρά εμφάνισης: Ασπα Αργυρόπουλου, Θοδωρής Δημόγλου, Φρόσω Τσαγρή, Θοδωρής Τσαγρής, Ανδρέας Βαχλιώτης, Μαρία Κοριζη και Ανδρέας Βούλτσος. 

Η παράσταση  της Ομάδας «ΠΑΡΑΞΕΝΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ» ανεβαίνει υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των δήμων Πηνειού και Ανδραβίδας- Κυλλήνης. Ημερομηνίες παραστάσεων 30 και 31 Μαρτίου, 5,6,7,12,13,14 Απριλίου 2024, ώρα  9.15 μμ στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης. τηλ. Κρατήσεως. 6984 14 9340.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος