FOLLOW US: facebook twitter

Πρεμιέρα αύριο για το «Ψέμα στο ψέμα» – Στον Πολυχώρο Ήλιδας από την θεατρική ομάδα «ερασιΤΕΧΝΕΣ» Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 27-01-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Είναι αλήθεια ή ψέμα όσα αναφέρουν οι πληροφορίες των δύο αστυνομικών; Είναι αλήθεια ή ψέμα όσα λένε οι υπόλοιποι στους δύο αστυνομικούς; Η απάντηση θα δίνεται στον Πολυχώρο Αμαλιάδας από την Παρασκευή 28/01 έως και την Κυριακή 06/02/2022 στις 20:30μ.μ,από την θεατρική ομάδα “ερασιΤΕΧΝΕΣ” Αμαλιάδας που κάνει αύριο πρεμιέρα με το νέο της έργο, την κωμωδία «Ψέμα στο ψέμα» του Antoni Nilson, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Χάρη Κότσιφα.

Όλα είναι πλέον έτοιμα για την πρεμιέρα, οι «ερασιΤΕΧΝΕΣ» μετράνε πλέον αντίστροφα για το νέο τους ραντεβού με το κοινό, αποφασισμένοι να μας χαρίσουν γέλιο και ξένοιαστες στιγμές με μια φάρσα που επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για τους θεατές.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης κ. Χάρης Κότσιφας αναφερόμενος στην ομάδα του και στην προσπάθεια που κατέβαλλαν εν μέσω πανδημίας για να φέρουν εις πέρας την προσπάθειά τους αναφέρει:

“Αυτά τα παιδιά τα έδωσαν όλα από τον Οκτώβρη και μετά κάνοντας πρόβες 2-3 ώρες για 2-3 μέρες της εβδομάδας με μάσκες, γιατί ήθελαν να αντισταθούν δημιουργικά και να παράξουν πολιτισμό. Και τα κατάφεραν!!! Ήρθε λοιπόν η ώρα να τους επιβραβεύσετε με την παρουσία σας από την Παρασκευή 28/1 στο Πολυχώρο πολιτισμού Αμαλιάδας. Θα θέλαμε όλοι να μπορούν να μπουν στο χώρο, δυστυχώς όμως τα μέτρα προστασίας επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε εμβολιασμένους, νοσήσαντες, και παιδιά – νέους μέχρι 17 ετών με self ή rapid test. Για την ασφάλεια όλων μας κάθε μέρα θα βάζουμε λιγότερους από τους μισούς που χωρά η αίθουσα , ώστε να υπάρχουν αποστάσεις μεταξύ των θεατών, σεβόμενοι τους τυχόν φόβους σας.”

Σε ότι αφορά το έργο ο σκηνοθέτης της παράστασης τονίσει ότι «το «Ψέμα στο Ψέμα» του Άντονυ Νίλσον, είναι μια καλογραμμένη μαύρη κωμωδία, με έντονο ρυθμό και πολλές ανατροπές και προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μια παράσταση γρήγορη, εύστροφη και κωμική . Στόχος μας ήταν μέσα από τη σκηνοθεσία να αναδειχθεί η τρυφερότητα του αγνού και απλού ανθρώπου, απέναντι στον πανικό και την μεγαλοποίηση των πραγμάτων της εποχής. Θέλουμε μέσα από αυτήν την παράσταση, να φέρουμε στον κόσμο που θα έρθει να μας δει, σκηνές γέλιου και χαλάρωσης που τόσο έχουμε ανάγκη»

Λίγα λόγια για το έργο

Δύο αστυνομικοί αναλαμβάνουν το δυσάρεστο καθήκον να ενημερώσουν παραμονή Χριστουγέννων ένα ηλικιωμένο ζευγάρι ότι η κόρη τους σκοτώθηκε σε τροχαίο. Το ζευγάρι όμως αντιλαμβάνεται ότι οι αστυνομικοί μιλούν για τη Μιμίκα, τη σκυλίτσα τους που έχει χαθεί. Η κ. Κόνερ βρίσκεται σε σύγχυση και προκαλούνται διάφορα κωμικοτραγικά επεισόδια, είτε με τους αστυνομικούς, είτε με την Γκόρνια (αναρχική που κυνηγάει έναν παιδόφιλο), είτε με τον σύζυγό της Μπαλτάζαρ. Το τέλος αυτής της δύσκολης ανακοίνωσης θα δοθεί με μια αναπάντεχη άφιξη.

 

Παίζουν με σειρά εμφάνισης

Αστυνόμος Μπλάντ: Θανάσης Λυκογιάννης
Αστυνόμος Γκόμπλερ: Παναγιώτης (Tάκης) Ηλιόπουλος
Περίεργος: Ευτυχία Κυβρακίδου
Γκόρνια: Ντέμη Κότσιφα
Γκάρσον: Ελένη Κορδαλή
Μπαλτάζαρ: Νίκος Κώνστας
Ιερέας: Ηλίας Καπετανάκος
Κάρολ Α: Αργυρώ Αντωνοπούλου
Κάρολ Β: Χαρά Μπέκιου

Η μετάφραση του έργου έγινε από τον Χάρη Κότσιφα και την Ελένη Σκορδίλη που είναι και η βοηθός σκηνοθέτη.

Κρατήσεις θέσεων
Τηλ κρατήσεων 6973234072


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος