FOLLOW US: facebook twitter

«Πράσινο» για την Παναγία την Καθολική Γαστούνης

Ημερομηνία: 04-05-2023 | Συντάκτης:

Θετική η εισήγηση Γιαννόπουλου για την ανανέωση πιστοποίησης του ιδρύματος

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Θετικά εισηγήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, για την ανανέωση της πιστοποίησης του Ασύλου Αναπήρων-Γηροκομείου «Παναγία η Καθολική» στη Γαστούνη, έπειτα από σχετικό αίτημα.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του, πρόκειται για Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που εποπτεύεται από την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και ο σκοπός του είναι η παροχή στέγης, τροφής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς και η προστασία σε χρονίως πάσχοντες ηλικιωμένους καθ’ όλο το 24ωρο και η ψυχολογική στήριξή τους.

«Η μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων διοικείται από τριμελές Διοικητικό Συμβούλιο και έχει ενταχθεί στο Εθνικό Μητρώο Φορέων ιδιωτικού Τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας. Οι πόροι του φορέα προέρχονται από επιχορηγήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας. Παρέχει επίσης δευτεροβάθμια κοινωνική φροντίδα, διαθέτει εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας και στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτήριο, διασυνδέεται με άλλους κοινωνικούς φορείς σε τοπικό επίπεδο και κάνει προσπάθειες ενεργοποίησης της εθελοντικής προσφοράς και συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας στο κοινωνικό-φιλανθρωπικό του έργο. Το προσωπικό της μονάδας απαρτίζεται από το απαραίτητο προσωπικό για την εξυπηρέτηση του σκοπού της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων», τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας.

Παράλληλα, προσθέτει πως απαραίτητο στοιχείο για την επιχορήγηση των φορέων κοινωνικής φροντίδας από εθνικές και ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις είναι η αναγνώρισή τους ως πιστοποιημένων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, εξέλιξη που θα διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του Γηροκομείου.

Απαραίτητες για την περιοχή που δραστηριοποιείται. Β)Με την πιστοποίηση θα μπορεί να συμμετέχει σε Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα και δράσεις που περιλαμβάνουν χρηματοδοτήσεις μέσω των οποίων θα εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά του στο μέλλον ώστε ανεμπόδιστα να μπορεί να εξυπηρετεί το σκοπό για τον οποίο έχει συσταθεί.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος