FOLLOW US: facebook twitter

Πρόταση χρηματοδότησης δικτύου διαδρομών σε περιοχές Natura

Ημερομηνία: 04-05-2023 | Συντάκτης:

Ενέκρινε την υποβολή αιτήματος η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αρχ. Ολυμπίας

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Αίτημα χρηματοδότησης της δημιουργίας δικτύου διαδρομών σε προστατευόμενες περιοχές θα υποβάλει ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς η Οικονομική Επιτροπή του δήμου ενέκρινε την κατάθεση του σχετικού αιτήματος.

Η πρόταση θα υποβληθεί στην πρόσκληση της γ.γ. Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων του ΥΠΕΝ, για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο της δημιουργίας εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της πρόσκλησης, προβλέπεται η χρηματοδότηση της δημιουργίας νέων μονοπατιών, διαδρομών πεζοπορίας και ποδηλασία, ο εμπλουτισμός και η αναβάθμιση του υφιστάμενου δικτύου μονοπατιών, διαδρομών πεζοπορίας και ποδηλασίας, των υπό ένταξη περιοχών, η δημιουργία και βελτίωση των χώρων αναψυχής, σε επιλεγμένα σημεία του δικτύου μονοπατιών των υπό ένταξη περιοχών.

Όπως ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, οι εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών που έρχονται κάθε χρόνο στην Αρχαία Ολυμπία, με βασικό κίνητρο τα σπουδαία μνημεία της, θέλουμε να έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίζουν και το ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιβάλλον του δήμου μας, να ξεκινούν δηλαδή από την κοιλάδα του ποταμού Αλφειού και μέσω του παραποτάμου του, Ερυμάνθου -ο οποίος προσφέρεται και για ποτάμια σπορ- να φτάνουν στους μαγευτικούς καταρράκτες της Νεμούτας, στο περίφημο δρυοδάσος της Φολόης, σε φαράγγια και διαδρομές εκπληκτικής ομορφιάς, στην πετρόχτιστη Δίβρη με τις βυζαντινές εκκλησίες και τα μοναστήρια της, αλλά και στον πανέμορφο ορεινό όγκο που προβάλλει μέσα από πυκνόφυτα ελατοδάση.

«Αυτοί οι τοπικοί προορισμοί συνθέτουν ένα σκηνικό ιδιαίτερα ελκυστικό για τον σύγχρονο επισκέπτη, ώστε να παρατείνει τη διαμονή του στην περιοχή της Ολυμπίας και να εμπλουτίσει τις εμπειρίες του, φεύγοντας από εδώ ικανοποιημένος, με ενδιαφέροντα βιώματα», σημείωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος