«Πράσινο» για τμήματα Ένταξης στην Ηλεία
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”139569″ img_size=”full”][vc_column_text]
Θετική γνωμοδότηση από τα δημοτικά συμβούλια Ήλιδας και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων
[/vc_column_text][vc_column_text]Θετικά γνωμοδότησαν τα δημοτικά συμβούλια Ήλιδας και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων για την ίδρυση Τμημάτων Ένταξης σε σχολεία των δύο δήμων, στο πλαίσιο των επιδιώξεων τυ Κέντρου Εκπαιδευτικής & Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ & ΔΕ Εκπαίδευσης.
Όσον αφορά τον δήμο Ήλιδας, το δημοτικό συμβούλιο αποδέχθηκε το σχετικό αίτημα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας και γνωμοδότησε θετικά για την ίδρυση τμήματος ένταξης στο συγκεκριμένο Σχολείο, το οποίο θα λειτουργήσει σε ήδη υφιστάμενη αίθουσα εντός της σχολικής μονάδας. Σε συνέχεια αυτού, θα υπογραφούν η Βεβαίωση ανάληψης δαπάνης λειτουργικών εξόδων από τη Σχολική Επιτροπή Α΄θμιας Εκπαίδευσης του δήμου, και η Βεβαίωση δέσμευσης οικονομικώνπιστώσεων από τη Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών.
Όσον αφορά τον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, το δημοτικό συμβούλιο αποδέχθηκε το σχετικό αίτημα του Γυμνασίου Μακρισίων και ενέκρινε τη ίδρυση Τμήματος Ένταξης για το επόμενο σχολικό έτος. Οι λειτουργικές δαπάνες του Τμήματος Ένταξης, οι οποίες αρχικά υπολογίζονται σε 200 ευρώ, θα καλύπτονται από την επιχορήγηση της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων συγκεκριμένα από τους ΚΑΠ για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης οι οποίες έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2021.
Τα Τμήματα Ένταξης είναι μια δομή της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που λειτουργεί μέσα στα τυπικά σχολεία γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, με στόχο την εκπαιδευτική παρέμβαση με ατομικά ή ομαδικά εξατομικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης στους μαθητές με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, εντός του σχολικού ωραρίου. Σε αυτά μπορούν να συμμετάσχουν οι μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες οι οποίοι έχουν γνωμάτευση από διαγνωστική υπηρεσία όπως τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ ή τα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα, ή οι μαθητές που δεν έχουν γνωμάτευση αλλά έχει παρατηρηθεί από τους εκπαιδευτικούς γενικής παιδείας ότι παρουσιάζουν δυσκολίες.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]