FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινά η ανάπλαση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Βαρβάρας

Ημερομηνία: 12-07-2021 | Συντάκτης:
Αναδείχθηκε οριστικός ανάδοχος του έργου με έκπτωση 30%

Η αποκατάσταση των υποδομών στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Αγίας Βαρβάρας είναι το επόμενο έργο που θα ξεκινήσει να υλοποιείται στον δήμο Πύργου το προσεχές χρονικό διάσημα. Την περασμένη εβδομάδα η Επιτροπή Διαγωνισμού ενέκρινε το σχετικό πρακτικό και ανακήρυξε οριστικό ανάδοχο του έργου τον οικονομικό φορέα «ΜΑΡΔΑΣ Β. – ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ Ν. – ΚΑΤΟΣΤΑΡΑΣ Η. ΟΕ MSKAT CIVIL WORKS» με ποσοστό έκπτωσης 30,32% επί του αρχικού προϋπολογισμού της μελέτης, ύψους 573.000 ευρώ.

Η παρέμβαση προβλέπει ανάπλαση σε όλο τον κοινόχρηστο χώρο, περίπου 7 στρέμματα, με κατάργηση του ενός από τα τρία γήπεδα καλαθοσφαίρισης, το οποίο χωροθετείται στο νότιο τμήμα του χώρου ανάπλασης, και στη θέση του τη διαμόρφωση νέας ζώνη Πρασίνου με τη δημιουργία αλσυλλίου, επιφανείας 1.280 τετρ. μέτρων περίπου. Ο νέος χώρος πρασίνου που δημιουργείται, θα περιλαμβάνει τη φύτευση δενδρυλλίων σκίασης, καλλωπιστικών φυτών και γκαζόν.

Η μελέτη προβλέπει την ενοποίηση των διαδρόμων κυκλοφορίας και συγκέντρωσης κοινού και επίστρωση των επιφανειών τους με κυβόλιθο, ενώ προβλέπεται η κατασκευή χώρου υπαίθριου καθιστικού, όπως και διαμόρφωση υπερκείμενης πέργκολας – καθιστικού, στον άξονα περιπάτου που ενώνει το αθλητικό κέντρο με την κεντρική οδική αρτηρία της περιοχής. Όλες οι αθλητικές επιφάνειες μπάσκετ και τένις θα επιστρωθούν με ελαστικό συνθετικό τάπητα και όλα τα συνθετικά δάπεδα θα είναι έτοιμα προς χρήση και θα παραδοθούν γραμμογραφημένα και στην χρωματική αποτύπωση της μελέτης. Συνολικά θα κατασκευαστούν δύο ενιαία δάπεδα γηπέδων καλαθοσφαίρισης και δύο γηπέδων αντισφαίρισης (τένις). Στον χώρο του τένις θα κατασκευαστούν κερκίδες θέασης  και περιμετρικά των δύο γηπέδων μπάσκετ και τένις θα τοποθετηθεί μεταλλική περίφραξη ύψους 4μμ όπως έχουν εγκριθεί από την Γ.Γ.Α. Επιπλέον στην περίφραξη των γηπέδων αντισφαίρισης θα τοποθετηθεί πράσινο αντιανεμικό φιλέ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος