FOLLOW US: facebook twitter

«Πράσινο» για απαλλοτριώσεις στον δρόμο Ζαχάρω-Αρτέμιδα

Ημερομηνία: 28-02-2024 | Συντάκτης:

Απαραίτητες για να προχωρήσει το έργο, τόνισε ο αντιπερ/ρχης Υποδομών, Β. Γιαννόπουλος

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Αναγκαστικές απαλλοτριώσεις, ύψους 410.000 ευρώ σε ιδιωτικές εκτάσεις 68.354,56τ.μ. ενέκρινε με ομόφωνη απόφασή του περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να προχωρήσει το έργο της βελτίωσης και της αντιμετώπισης κατολισθήσεων με παραλλαγές στον επαρχιακό δρόμο από Ζαχάρω-Αρήνη προς Αρτέμιδα και Μάκιστο, με εγκεκριμένο προϋπολογισμό ένα εκατ. ευρώ.

Όπως τόνισε στην εισήγησή του ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & Έργων, Βασίλης Γιαννόπουυλος, η αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων πρόκειται να υλοποιηθεί σε τμήμα της επαρχιακής οδού Αριθμ.7. «Ζαχάρω – Αρήνη – Πλατιάνα από εθν. Οδού Πύργου – Κυπαρισσίας και διά Μακίστου και Κουμουθέκρας μέχρις επαρχιακής Οδού Ανεμοχώρι – Κρέστενα – Ανδρίτσαινα» και είναι βασική προϋπόθεση για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση του έργου.

«Το μήκος του οδικού τμήματος, το οποίο ανέρχεται περί τα δύο χλμ, αποτελεί βελτίωση με σημαντικές παραλλαγές της υφιστάμενης χάραξης και διέρχεται στο μεγαλύτερο τμήμα της εκατέρωθεν αυτής σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων. Έχουν εκπονηθεί και εγκριθεί όλες οι απαιτούμενες οριστικές μελέτες, καθώς επίσης έχουν συνταχθεί και εγκριθεί τα κτηματολογικά διαγράμματα και οι κτηματολογικοί πίνακες αναλογισμού και τέλος έχει εκδοθεί και είναι σε ισχύ η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων. Για την ανάγκη κατασκευής του έργου θα πρέπει να κηρυχθεί αναγκαστική απαλλοτρίωση ιδιωτικών εκτάσεων συνολικού εμβαδού 68.354,56 τ.μ σε εκτός οικισμού περιοχή, όπως απεικονίζονται στα κτηματολογικά διαγράμματα», επισήμανε και πρόσθεσε ότι  γ δαπάνη απαλλοτρίωσης, που υπολογίζεται περίπου στο ποσό των 410.000,00 Ευρώ, θα καλυφθεί από πιστώσεις του έργου, το οποίο είναι εγγεγραμμένο στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης «ΠΠΑ Δυτικής Ελλάδας 2021 – 2025».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος