FOLLOW US: facebook twitter

«Πράσινο» από ΥΠΕΣ για έργα 1,4 εκατ. €

Ημερομηνία: 11-07-2024 | Συντάκτης:

-Δεκτό το αίτημα της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας για πρόληψη και αποκατάσταση σε τρεις πληγέντες δήμους

-«Θετική εξέλιξη, σημαντικό να είναι ομαλή η χρηματοδότηση», τόνισε ο αντιπερ/ρχης Υποδομών & Έργων, Βας. Γιαννόπουλος

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Αποδεκτό έγινε το αίτημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προς το Υπουργείο Εσωτερικών για τη χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης και πρόληψης από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2021 στους δήμους Πηνειού και Ανδραβίδας-Κυλλήνης και την πυρκαγιά στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων τον Ιούλιο του 2022.

Χθες ο αρμόδιος υπουργός Θεόδωρος Λιβάνιος υπέγραψε την απόφαση ένταξης των έργων στο τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών για την περίοδο 2021-2025 στον Άξονα Προτεραιότητας «Πρόληψη & διαχείριση κινδύνων».

Η χρηματοδότηση της επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης ανέρχεται στο ποσό του 1,4 εκατ. ευρώ και θα εγγραφεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο που υπέβαλαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προβλέπονται εργασίες καθαρισμών ρεμάτων και άρση καταπτώσεων στο οδικό δίκτυο, συνεπεία των πλημμυρών και των πυρκαγιών που έπληξαν τον νομό το 2021 και το 2022 αντίστοιχα, όπως η διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, η μεταφορά νερού, ο καθαρισμός και η απομάκρυνση χλωρής & ξηράς βλάστησης, καθώς εύφλεκτων υλικών και των απορριμμάτων, από τα πρανή τα ερείσματα και τις νησίδες στις Εθνικές Οδούς κατά τις πυρκαγιές που έπληξαν την Ηλεία το 2022.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Βασίλης Γιαννόπουλος, είναι εξέλιξη ικανοποιητική καθώς μπορούν να δρομολογηθούν έργα κομβικά για τη θωράκιση των περιοχών, σημειώνοντας ότι είναι αναγκαία και η απρόσκοπτη χρηματοδότησή τους.

«Είναι μια εξέλιξη που σαφέστατα μας ευχαριστεί, διότι μπαίνουν σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΥΠΕΣ έργα που θα συμβάλουν σε διπλή κατεύθυνση: αφενός θα γίνουν παρεμβάσεις που θα αποκαταστήσουν τις ζημιές που έχουν γίνει στους πληγέντες δήμους και αφετέρου θα εκτελεστούν εργασίες προληπτικού χαρακτήρα, οι οποίες θα αποτρέψουν την επανάληψη ανάλογων φαινομένων. Ωστόσο, είναι σημαντικό να υπάρχει ομαλή ροή των πόρων προς την περιφέρεια, διότι θα μας βοηθήσει στον σωστό προγραμματισμό των έργων και στην έγκαιρη υλοποίησή τους», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot