FOLLOW US: facebook twitter

Power Pass: Ξεκινούν οι πληρωμές-Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς

Ημερομηνία: 12-07-2022 | Συντάκτης:

Τις επόμενες μέρες θα αρχίσει να πληρώνεται στους δικαιούχους το ποσό στους δικαιούχους το επίδομα ρεύματος ως επιστροφή για τη ρήτρα αναπροσαρμογής που αφορά στην περίοδο από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022. Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με sms ή e-mail για την αίτηση που θα εγκριθεί, προκειμένου να γνωρίζουν τα χρήματα που θα πάρουν για το επίδομα ρεύματος.

Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της επεξεργασίας των διαδικασιών προκειμένου να ξεκινήσουν οι πληρωμές για την επιδότηση ρεύματος, βρίσκεται η κυβέρνηση, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Δευτέρας.

Αναφερόμενος στην καταβολή των χρημάτων του power pass είπε ότι «είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας επεξεργασίας και πολύ σύντομα θα καταβληθούν τα χρήματα στους δικαιούχους» ενώ είπε ότι το επόμενο διάστημα θα ανοίξει και η πλατφόρμα για fuel pass 2.


Τα στάδια της αίτησης

«ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΥΠΟΒΟΛΗ»: Ο χρήστης δεν έχει πατήσει “υποβολή αίτησης”.

«ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙΣΑ»: Έχει απορριφθεί η αίτηση. Εάν πλοηγηθείτε στη σελίδα της αίτησης θα δείτε στο πάνω μέρος περισσότερες πληροφορίες (π.χ. αδυναμία διασταύρωσης του ΑΦΜ ως δικαιούχου/συνδικαιούχου στο δηλωθέν ΙΒΑΝ). Απορριφθείσες αιτήσεις μπορούν να αλαχθούν και να επανυποβληθούν.

«ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ»: Η αίτηση έχει υποβληθεί και βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου των ακολούθων.

  • αν το ΑΦΜ είναι δικαιούχος / συνδικαιούχος στο δηλωθέν IBAN.
  • αν ο αιτών/αιτούσα δεν έχει ξεπεράσει την μία (1) αίτηση για τον ίδιο και τον/την σύζυγο και δεν έχει ξεπεράσει τις τρεις (3) για τα προστατευόμενα μέλη.

«ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ»: Για τις αιτήσεις που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση, έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι για το ΙΒΑΝ/ΑΦΜ, και δεν απαιτούνται επιπλέον ενέργειες από τον πολίτη. Μετά την ολοκλήρωση της Περιόδου Υποβολής αιτήσεων (1η Ιουλίου 2022) θα εκτελεστούν οι διασταυρώσεις με τα στοιχεία λογαριασμών που θα δοθούν από τους παρόχους, ώστε να γίνει η εκκαθάριση και να υπολογιστεί το ποσό της επιδότησης.

«ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ»: Το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στο επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα.

«ΠΡΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ»: Η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στο επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα μέσω ΔΙΑΣ και περιμένουμε από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.

«ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΑ»: Έχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμή. Οι δικαιούχοι μπορούν ελέγξουν τον τραπεζικό λογαριασμό τους.


alfavita.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος