FOLLOW US: facebook twitter

POS… παντού από σήμερα

Ημερομηνία: 01-04-2024 | Συντάκτης:

Παράταση για τη διασύνδεση με τις ταμειακές μηχανές και για την ψηφιακή κάρτα εργασίας ζητάει η ΕΣΕΕ.

Υποχρεωμένοι να δέχονται πλαστικό χρήμα είναι από σήμερα οι επαγγελματίες και επιχειρήσεις 35 κατηγοριών, μεταξύ τους τα ταξί, λαϊκές και υπαίθριες αγορές, περίπτερα, ψιλικατζίδικα, ασφαλιστικοί πράκτορες, μεσίτες, σινεμά, θέατρα και… τσαγκάρηδες.

Από χθες έχει λήξει η προθεσμία που έθεσε η ΑΑΔΕ για την προμήθεια και εγκατάσταση POS, ενώ όποιος δεν έχει συμμορφωθεί αντιμετωπίζει πρόστιμα ύψους 1.500 ευρώ. Αντίστοιχα έχει λήξει και η προθεσμία για τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές, και όσοι δεν το έχουν πράξει πρέπει να έχουν κλείσει ραντεβού με τους εξουσιοδοτημένους τεχνικούς προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διαδικασία. Δεν αναμένεται να δοθεί νέα παράταση και το χρονοδιάγραμμα για όσους έχουν προγραμματισμένο ραντεβού λήγει στις 30 Απριλίου, διαφορετικά θα ισχύει και εδώ πρόστιμο 1.500 ευρώ.

Εν τω μεταξύ η Εθνική Συνομοσπονδία Επιχειρηματικότητας Εμπορίου Ελλάδος ζήτησε, με επιστολή της στους υπουργούς Οικονομίας και Εργασίας, να παραταθεί στο λιανεμπόριο ώς τις 30 Απριλίου η γενική προθεσμία για τη διασύνδεση των POS με τα ταμειακά συστήματα ώστε να εναρμονιστεί με την αντίστοιχη διορία όσων επιχειρήσεων αποκτήσουν All in One συσκευές.

Επιπλέον ζητάει παράταση στη σχετική προθεσμία πλήρους εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας, που είχε οριστεί για τις αρχές Μαΐου προκειμένου, όπως σημειώνει, «να έχουν οι επιχειρηματίες τον αναγκαίο χρόνο για να αντεπεξέλθουν στις πολλαπλές απαιτήσεις της λειτουργικής μετάβασης».

Η ΕΣΕΕ υπενθυμίζει ότι πρόσφατα η ΑΑΔΕ απέστειλε 136.700 ηλεκτρονικά μηνύματα σε επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα εκπληρώσει την υποχρέωση για διασύνδεση POS-ταμειακών, για λόγους όμως που δεν ευθύνονται οι ίδιες, όπως: ιδιαίτερα περιορισμένη διαθεσιμότητα των παρόχων τεχνικής υποστήριξης, ελάχιστα έως μηδενικά διαθέσιμα ραντεβού, τεχνικά προβλήματα κ.ά. Αυτό το γεγονός από μόνο του, υποστηρίζει η Συνομοσπονδία Εμπορίου, είναι σαφής απόδειξη των πρακτικών αδυναμιών που υπάρχουν και καθιστούν αναγκαία την παράταση.

Πηγή: Εfsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia