FOLLOW US: facebook twitter

Πώς οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας μπορούν να φτιάξουν ενεργειακή κοινότητα

Ημερομηνία: 05-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”53735″ img_size=”full”][vc_column_text]«Μια ενεργειακή κοινότητα μπορεί να κάνει τα πάντα στον τομέα της ενέργειας» τόνισε από τη Θεσσαλονίκη, ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας για θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Ηλεκτρικής Ενέργειας, Δημήτρης Τσέκερης.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι στις δραστηριότητες μιας ενεργειακής κοινότητας συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η παραγωγή, η αποθήκευση, η κατανάλωση ή πώληση ηλεκτρικής ή ψυκτικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η διαχείριση πρώτης ύλης για παραγωγή ενέργειας, η προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ακόμη και η δημιουργία και λειτουργία μονάδων αφαλάτωσης του νερού στα νησιά.

Μιλώντας σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης με θέμα «ο ρόλος των ενεργειακών κοινοτήτων ως μέσο κοινών δράσεων των δήμων για για χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξοικονόμηση ενέργειας», ο κ. Τσέκερης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τις ενεργειακές κοινότητες, που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Βασικό ζητούμενο, όπως είπε, είναι η τοπική αποδοχή, καθώς «μέχρι τώρα πάρα πολλά έργα κατασκευής μονάδων παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπλοκάρουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας λόγω μη εμπέδωσης της έννοιας της τοπικής αποδοχής».

Γνωστοποίησε, άλλωστε, ότι ένας δήμος που συμμετέχει σε μια ενεργειακή κοινότητα μπορεί, αν έχει καταγράψει τους ευάλωτους καταναλωτές που δεν έχουν πρόσβαση σε ρεύμα, να φτιάξει μια εγκατάσταση και να τους παρέχει δωρεάν ρεύμα.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

olympia