FOLLOW US: facebook twitter

Ο ΕΟΣ Φολόης-Αρχαίας Ολυμπίας και οι «Φευγάτοι» του Κάμπου στο Φαράγγι των Κενταύρων

Ημερομηνία: 05-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Περιβάλλον

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος – ΕΟΣ- Φολόης – Αρχαίας Ολυμπίας και οι «Φευγάτοι» του Κάμπου, συνδιοργάνωσαν πεζοπορική εξόρμηση στην Φολόη, όπου διέσχισαν το το “Φαράγγι των Κενταύρων”.

Η πορεία των πεζοπόρων – μια πολύ μεγάλη ομάδα στην οποία συμμετείχαν και αρκετά παιδιά και ολόκληρες οικογένειες καθώς η διαδρομή είχε Α βαθμό δυσκολίας, δηλαδή εύκολη, μέσα από το χωριό της Φολόης και η διαδρομή ήταν μοιρασμένη σε τρία τμήματα: την αρχική κατάβαση, το κυρίως φαράγγι το οποίο αποτελείται από έναν στενό λαβύρινθο με ψηλά τοιχώματα όπου στην πορεία συναντάς τον ποταμό Σελληεντα και τελειώνοντας μία ανηφόρα (500μ) που τους οδήγησε στη Φολόη. Οι δύο ομάδες των πεζοπόρων απόλαυσαν την διαδρομή και γνώρισαν από κοντά ένα ακόμα πανέμορφο τοπίο της Ηλείας.μια ακόμα υπέροχη εμπειρία στις «αποσκευές» τους!

Νέα πεζοπορία Ναός Επικούρειου Απόλλωνα-Αμπελιώνα

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου οι «Φευγάτοι» θα πεζοπορήσουν στα σύνορα Ηλείας – Μεσσηνίας στα μονοπάτια του Apollo Trails. Συγκεκριμένα θα περπατήσουν την διαδρομή που ενώνει το ναό του Επικούριου Απόλλωνα στην Ανδρίτσαινα με το Σκληρό το Σταυρούλι και την Αμπελιώνα. Μονοπάτι φαρδύ και καλό έως το χωριό του Σκληρού και συνεχίζουμε την πορεία μέσω του ρέματος το οποίο καλύπτεται από πλατάνια.Το μονοπάτι διασχίζει το μικρό οροπέδιο ανάμεσα από αιωνόβιες δρύες όπου και διακρίνονται αμέτρητες ξερολιθιές και πολλά αλώνια. Στο τέλος συναντάμε το ιδιαίτερα πυκνό καστανόδασος και καταλήγουμε στην Αμπελιώνα. Βαθμός δυσκολίας : Α+ Απόσταση 10χλμ

Πληροφορίες – συμμετοχές : 6932329223 Γιώργος Μπουραντάς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος