FOLLOW US: facebook twitter

Πώς ο Ά. Παναγιωτόπουλος «εκθρόνισε» τον Γ. Γεωργιόπουλο από τον δήμο Αρχ. Ολυμπίας – Επένδυσε στις μεγάλες κάλπες

Ημερομηνία: 10-10-2023 | Συντάκτης:

Toυ Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Θρίλερ που κόβει την ανάσα, ήταν οι εκλογές στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, αφού ο νικητής Άρης Παναγιωτόπουλος επικράτησε με διψήφιο αριθμό ψήφων, ύστερα από συνεχείς καταμετρήσεις για να επιβεβαιωθεί η οριστική διαφορά με τον απερχόμενο δήμαρχο Γιώργο Γεωργιόπουλο.

Ο Άρης Παναγιωτόπουλος εντέλει πήρε 83 ψήφους περισσότερες (5.308 έναντι 5.225) και ποσοστό 49,72% έναντι 48,94% του Γ.Γεωργιόπουλου.

Όπως προκύπτει από την επεξεργασία των αποτελεσμάτων που έκανε η «Πρωινή», ο νέος δήμαρχος επέλεξε στρατηγική επένδυσης στις  Δημοτικές Ενότητες Αρχαίας Ολυμπίας και Φολόης, που είναι οι μεγαλύτερες, προκειμένου να καλύψει τις διαφαινόμενες απώλειες από τις μικρότερες δημοτικές ενότητες της Λασιώνος και της Λαμπείας.

Στην κάλπη της Αρχαίας Ολυμπίας, ο Άρης Παναγιωτόπουλος κατάφερε να πάρει διαφορά 331 ψήφων (3.158 έναντι 2.827) και στη Φολόη να φτάσει τη διαφορά στις 254 ψήφους με 1.413 ψήφους έναντι 1.159 του απερχόμενου δημάρχου. Με αυτόν τον τρόπο έχτισε μια διαφορά  585 ψήφων, που εκ των πραγμάτων έμοιαζε δύσκολο να καλυφθεί από τις μικρότερες κάλπες.

Ο κ. Γεωργιόπουλος κέρδισε άνετα στη ΔΕ Λασιώνος με 354 ψήφους διαφορά (794 αντί 440) και στη Λαμπεία με 148 ψήφους διαφορά (445 με 297), όμως ο περιορισμένος αριθμός ψηφοφόρων σε αυτές τις περιοχές δεν επέτρεψε τη δυνατότητα να καλύψει τη διαφορά στις μεγάλες κάλπες.

Ο Άρης Παναγιωτόπουλος εκλέγει δεκαπέντε δημοτικούς συμβούλους και ο Γιώργος Γεωργιόπουλος δέκα, ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση δεν θα εκπροσωπηθεί στο νέο δημοτικό συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας, αφού έλαβε ποσοστό 1,34% και μόλις 143 ψήφους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot