FOLLOW US: facebook twitter

«Με ουρανό και χρώμα»: Πολιτιστική εκδήλωση του ΓΕΛ Ανδρίτσαινας με τιμώμενα πρόσωπα την Α. Βαρελά και τον Γ. Τζουανόπουλο

Ημερομηνία: 25-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Με πρωτοβουλία του ΓΕΛ Ανδρίτσαινας η πέτρινη πολιτεία υποδέχθηκε στην ιστορική της βιβλιοθήκη την περασμένη Παρασκευή, δύο ανθρώπους του πολιτισμού και των τεχνών, την γνωστή συγγραφέα  Αγγελική Βαρελά και τον  στιχουργό και εμπνευστή της Γιορτής των Αποδήμων Γιάννη Τζουανοπουλο, διοργανώνοντας μια εξαιρετική εκδήλωση.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το Χριστουγεννιάτικο δρώμενο «Ένα παιδί τραγουδάει τα άστρα» και στην συνέχεια παρουσιάστηκε η ενότητα «οι συγγραφείς σε πρώτο πλάνο», όπου μίλησαν τα δύο τιμώμενα πρόσωπα για την σχέση τους με την συγγραφή, τα ερεθίσματα μέσα από τα οποία εμπνέονται για να γράψουν η μεν Α. Βαρελά τα μυθιστορήματα και τα λογοτεχνικά της κείμενα και ο δε Γ. Τζουανόπουλος ποιήματα και στίχους που έχουν μελοποιηθεί και έγιναν τραγούδια από γνωστούς συνθέτες. Ακολούθησε η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Γιάννη Τζουανόπουλου «Με ουρανό και χώμα» και η εκδήλωση έκλεισε με το μουσικό δρώμενο «Ν’ αγαπάς», όπου την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε ο Γιάννης Τζουανόπουλος με τον Γιάννη Δεσποτάκη στο τραγούδι.

Ο Γιάννης Τζουανόπουλος  εμφανώς συγκινημένος από την τιμή που του έκαναν οι μαθητές του ΓΕΛ Ανδρίτσαινας τόνισε ότι «Όταν τα παιδιά του Λυκείου της Ανδριτσαίνας. σε επιλέγουν να είσαι τιμώμενο πρόσωπο στη γιορτή της αγάπης του Λυκείου τους , όταν τα παιδιά ζωγραφίζουν και απαγγέλουν τα ποιήματα σου,  όταν τα παιδιά μιλούν μαζί σου για την εκπομπή σου στην ΕΡΤ και την 30χρονη πορεία της και θεωρούν κορυφαία την  ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ στα ΜΑΚΡΙΣΙΑ που λάμπρυναν με τη παρουσία τους οι κορυφαίοι του πνεύματος και της τέχνης  τότε νοιώθεις ευλογημένος Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους καθηγητές τους Σταματία Κοτρετσου,  Μαρία Καουκη και Γιωτα Στελλάκη!. ».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος