FOLLOW US: facebook twitter

Πολιτικά κι ανάγωγα: Κοντός ψαλμός

Ημερομηνία: 27-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”44548″ img_size=”full”][vc_column_text]Γενικώς ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μού είναι συμπαθής ως άνθρωπος και ως πολιτικός. Αν μου το έλεγαν πριν από τριάντα πέντε-σαράντα χρόνια, όταν μεσουρανούσε στους Κένταυρους και στους Rangers της ΟΝΝΕΔ, δεν θα πίστευα στα ίδια μου τα αφτιά. Αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ από τότε και ευτυχώς ο άτυπος επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ συνιστά μία από τις παράδοξες περιπτώσεις της νεοελληνικής πολιτικής σκηνής, διαγράφοντας μία μάλλον αντίστροφη πορεία, ήτοι από την Δεξιά της Δεξιάς στην διαλλακτικότητα του κέντρου. Καλό είναι αυτό, μιας και σήμερα στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι άλλοι εκείνοι οι οποίοι έχουν αναλάβει να σέρνουν το κόμμα στα άκρα και αν δεν υπήρχαν μετριοπαθείς φωνές όπως η δική του, ίσως και να τα είχαν ήδη καταφέρει.

Κατά τα άλλα, στην εκδήλωση της Μαραθιάς ο κ. Μεϊμαράκης έπραξε το αυτονόητο, καλώντας τους Ηλείους να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία με το ακράδαντο επιχείρημα ότι είναι… οι καλύτεροι! Εντάξει, άμα δεν παινέψεις το κόμμα σου θα πέσει να σε πλακώσει, δε λέω. Αλλά τόση αυτοπεποίθηση πια; Τόση άνεση με τον ηλειακό λαό, προξενεί αν μη τι άλλο εντύπωση. Ίσως να ξέρει κάτι δεν ξέρουμε. Ίσως να πίστεψε πως θα άγγιζε τις παλαιοκομματικές χορδές των Ηλείων με την επίκληση στην αριστεία, εις την οποία ουκ ολίγα στελέχη της γαλάζιας παράταξης έχουν δείξει έμπρακτα την «αδυναμία» τους. Ίσως λοιπόν να ξυπνήσουν οι Ηλείοι την ημέρα των ευρωεκλογών και να σταθούν μπροστά στην κάλπη, έχοντας τον απόηχο αυτής της αφοπλιστικής αυτοανακήρυξης  στ’ αυτιά τους.

Ή πάλι, σαν έρθει εκείνη η ευλογημένη ώρα, μπορεί να ψάξουν βαθιά μέσα τους και να θυμηθούν ότι ειδικά άμα είσαι Ηλείος, δεν έχεις και πολλούς λόγους να πιστέψεις ότι η ευημερία του τόπου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανάδειξη της ΝΔ στην εξουσία. Το αντίθετο μάλλον, αν κρίνουμε από την πολιτική προϊστορία του τόπου. Σε κάθε περίπτωση συνιστάται υπομονή. Σε λίγες εβδομάδες θα ξέρουμε. Κοντός ψαλμός, αλληλούια.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot