FOLLOW US: facebook twitter

Διοικητής Γ.Ν. Ηλείας Κ. Διαμαντόπουλος: «Αυτή είναι η πραγματικότητα για τις Παθολογικές Πύργου και Αμαλιάδας»

Ημερομηνία: 27-03-2019 | Συντάκτης:

«Αν η πραγματικότητα δε συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα». Με τη φράση αυτή, που συμπυκνώνει όπως είπε, όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με τη λειτουργία των Παθολογικών Κλινικών των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας, τοποθετήθηκε με χθεσινή του συνέντευξη ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος.

«Ας δούμε ποια είναι η πραγματικότητα… Αυτή τη στιγμή οι δύο παθολογικές του νομού υποστηρίζονται από πέντε (5) Παθολόγους. Ο αριθμός είναι περιορισμένος σε σχέση με το 2018 μετά τις αποχωρήσεις δύο (2) μονίμων, ο ένας με συνταξιοδότηση και μια ακόμη παραιτούμενη. Το να θέτουμε μαξιμαλιστικούς εφημεριακούς στόχους σκοντάφτει στην ίδια πραγματικότητα των αριθμών» είπε και τόνισε όσον αφορά τις μειωμένες εισαγωγές, οτι ήδη έχει συσταθεί επιτροπή που θα διερευνήσει τη δυνατότητα μεταφοράς περιστατικών από την Παθολογική Πύργου στην Αμαλιάδα με σκοπό την αποσυμφόρηση της πρώτης. Στην επιτροπή αυτή προεδρεύει η Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου Αμαλιάδας και η Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας αναμένει το πόρισμά της.

Ο κ. Διαμαντόπουλος, αναφέρθηκε και στις αναρρωτικές άδειες του ιατρικού προσωπικού που όπως είπε, προστέθηκαν στην ήδη δύσκολη πραγματικότητα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι θα ελεγχθούν. «Η κατάσταση είναι οριακή και μία απώλεια, έστω και για μία ημέρα, είναι ικανή να αποσταθεροποιήσει το σύστημα.

Επαναλαμβάνω οι αναρρωτικές θα ελέγχονται όπως προβλέπεται. Κι αυτό είναι μήνυμα με πολλούς αποδέκτες».

Πέντε και όχι οχτώ Παθολόγοι

Ακολούθως σχολίασε τα όσα έχουν αναφερθεί, ότι στο Νομό υπάρχουν οκτώ Παθολόγοι. «Αυτό που δε λέγεται είναι ότι οι δύο είναι οργανικά ενταγμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και ένας ακόμα που ανήκει στο ΚΥ Ανδρίτσαινας και συνδράμει με τέσσερις (4) εφημερίες. Αν ορισμένοι επιθυμούν την αποδήμηση της Μονάδας  τους προκαλώ να το δηλώσουν ευθέως και δημόσια. Είναι προσβλητικό για το ιατρικό προσωπικό που την κράτησε όρθια σε δύσκολες στιγμές. Είναι επικίνδυνο για τους βαρέως πασχόντες. Είμαστε από τα ελάχιστα νοσοκομεία που έχουμε λύσει το πρόβλημα της διακομιδής των διασωληνωμένων ασθενών. Ας μη γυρίσουμε πίσω σ’ αυτό…».

«Η Ν.Μ. Πύργου απευθύνεται σε όλους τους Ηλείους»

Ο κ. Διαμαντόπουλος, επισήμανε ότι δέχεται κριτική, οτι ενισχύεται κατά προτεραιότητα ο Πύργος, τόνισε ωστόσο ότι η ΝΜ Πύργου δεν απευθύνεται μόνο στους κατοίκους Πύργου. «Η σταθεροποίηση της Καρδιολογικής και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας ενισχύοντας τες με ιατρικό προσωπικό, τα χειρουργεία καταρράκτη, η ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού σε κρίσιμες μονάδες (ΜΕΘ, ΜΕΜ,ΜΤΝ) η αντικατάσταση του αξονικού τομογράφου, η δυνατότητα μέτρησης οστικής πυκνότητας είναι ενδεικτικές παρεμβάσεις που απευθύνονται στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νομού και όχι μόνο του Πύργου.

Από τη Βουπρασία έως το Γιαννιτσοχώρι και από τον Άγιο Ηλία μέχρι τη Θεισόα.

Αυτά δυστυχώς δεν τα αντιλαμβάνονται οι μεταπράτες του τοπικισμού και οι υπερασπιστές μιας φεουδαρχικής προσέγγισης του συστήματος υγείας στο νομό».

Το πρόβλημα με τη νέα πτέρυγα

Ο κ. Διαμαντόπουλος σχολίασε ακόμα και τα όσα διατυπώθηκαν σε πρόσφατη σύσκεψη στο Δημαρχείο Αμαλιάδας, ότι το έργο της νέας πτέρυγας έχει μπλοκάρει για 20.000 ευρώ. «Αν κάποιοι θεωρούν τις 20χιλ. μικρό μέγεθος έχω την αίσθηση ότι έχει χαθεί το μέτρο. Ας δούμε και πάλι την πραγματικότητα. Υπάρχει ένας λογαριασμός που έχει φτάσει δύο φορές στο Υπουργείο Υγείας κι έχει επιστρέψει δύο φορές χωρίς έγκριση.  Την πρώτη φορά επέστρεψε γιατί είχαν βεβαιωθεί εργασίες από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, οι οποίες δεν είχαν εκτελεστεί όπως είχε προκύψει μετά από αυτοψία μηχανικών του Υπουργείου. Ουδέποτε ήταν οικονομικό το πρόβλημα με τη νέα πτέρυγα. Ήταν πρόβλημα επίβλεψης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου» είπε και κατέληξε λέγοντας πως «Τα θέματα υγείας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τα αντιμετωπίζουμε με ελαφρότητα και προεκλογική σκοπιμότητα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος