FOLLOW US: facebook twitter

ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγέλλει ότι τα νοσοκομεία εν μέσω κακοκαιρίας πήραν εντολή να διαχειριστούν με προσοχή περιστατικά που προσελκύουν δημοσιότητα

Ημερομηνία: 28-01-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”124739″ img_size=”full”][vc_column_text]Σε μια σοβαρή καταγγελία για την διαχείριση των περιστατικών των νοσοκομείων την ώρα που η κακοκαιρία Ελπίς έπληττε τη χώρα προχώρησε η ΠΟΕΔΗΝ.

Συγκεκριμένα, σε έγγραφο που παρουσίασε η Ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και αποκαλύπτει η Αυγή, το υπουργείο απευθυνόμενο προς τους Διοικητές εφιστά «την προσοχή τους ότι σε περιπτώσεις εκτάκτων καταστάσεων και κρίσεων ή σε περιπτώσεις που ενδεχομένως μπορούν να απασχολήσουν τη δημοσιότητα, είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν άμεσα 24 ώρες το 24ωρο το ΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ».

Παράλληλα,  σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ , η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής, ήταν τραγική. Όπως καταγγέλλει «20 Νοσοκομεία ήταν πλήρως αποκλεισμένα» και «απροσπέλαστα για ασθενείς και έκτακτα περιστατικά».

Το εξουθενωμένο προσωπικό δούλευε από τη Δευτέρα το πρωί «πάνω από 4 σερί βάρδιες για να καλύψουν τα κενά λόγω αδυναμίας πρόσβασης των συναδέλφων».

Την ίδια ώρα , όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ στη σύσκεψη που γινόταν παρουσία του Υπουργού Υγείας δήλωναν ότι τα «νοσοκομεία είναι σε πλήρη ετοιμότητα και δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα».

Ενώ σύμφωνα με την Ομοσπονδία, όλα είχαν καταρρεύσει στις νοσοκομειακές δομές και το μόνο που ενδιέφερε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση των όποιων περιστατικών θα μπορούσαν να προσελκύσουν τα φώτα της δημοσιότητας.

Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει με νόημα ότι «κινδύνεψαν ασθενείς με το μπάχαλο που επικράτησε» και διερωτάται  αν «θα αναζητηθούν ευθύνες;».[/vc_column_text][vc_single_image image=”156547″ img_size=”full”][vc_column_text]Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«Οι Μετεωρολόγοι έγκαιρα είχαν προειδοποιήσει για την κακοκαιρία. Παραμονές του χιονιά το Υπουργείο Υγείας, το ΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ που έχει την επιχειρησιακή ευθύνη δήλωναν ότι οι υπηρεσίες υγείας είναι σε πλήρη ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Το βράδυ της Δευτέρας και έως την Τρίτη το μεσημέρι όταν ήταν αποκλεισμένα 20 μεγάλα Νοσοκομεία, γύρω και εντός των Λεωφόρων Μεσογείου, Κηφισίας και στα Βόρεια προάστια, οι δρόμοι μέσα και γύρω από τα Νοσοκομεία θύμιζαν χιονοδρομικά κέντρα, κανένα επιχειρησιακό σχέδιο δεν εφαρμόσθηκε. Το απόλυτο μπάχαλο.

Εντός των Νοσοκομείων κανείς δεν φρόντισε πριν το χιονιά να ρίξει αλάτι. Να εφαρμόσει το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το οποίο γίνεται η σχετική εκπαίδευση στο προσωπικό.

Απροσπέλαστα τα Νοσοκομεία για ασθενείς και έκτακτα περιστατικά. Το προσωπικό που δούλεψε Δευτέρα πρωί έμεινε πάνω από 4 σερί βάρδιες για να καλύψουν τα κενά λόγω αδυναμίας πρόσβασης των συναδέλφων.

Τα αυτοκίνητα στα πάρκιν των Νοσοκομείων σκεπασμένα από το χιόνι ακόμη και σήμερα. Δυσλειτουργίες των Νοσοκομείων με αδύνατη πρόσβαση, με προβλήματα στη θέρμανση, την σίτιση των ασθενών.

Και δεν έφθανε όλο αυτό η κυβέρνηση έδωσε δύο ημέρες παύση εργασίας για όλο το Δημόσιο πλην των Υγειονομικών Μονάδων. Όσοι συνάδελφοι δούλευαν 4 σερί βάρδιες δεν θα πληρωθούν  ως αργία.

Όσοι δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν τα Νοσοκομεία να εργασθούν χάνουν το ημερομίσθιο ή θα τους δοθεί χρωστούμενο ρεπό. Εν αντιθέσει με την Κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας που Τρίτη και Τετάρτη είχαν κατεβασμένα τα ρολά του Υπουργείου Υγείας. Το επιτελικό κράτος!!!

Την Δευτέρα βράδυ στο επιχειρησιακό κέντρο του ΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ  έγινε σύσκεψη παρουσία του Υπουργού Υγείας και δήλωσαν ότι τα Νοσοκομεία είναι σε πλήρη ετοιμότητα και δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα.

Εκείνη την ώρα 20 Νοσοκομεία ήταν πλήρως αποκλεισμένα!!!

Δείτε έγγραφο του ΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ που έχει την επιχειρησιακή ευθύνη μετά την κακοκαιρία 27/01/2022 προς τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων. Αμέσως μετά το φιάσκο του  επιτελικού κράτους στην κακοκαιρία.

Στο έγγραφο προς τους Διοικητές εφιστούν την προσοχή τους ότι σε περιπτώσεις εκτάκτων καταστάσεων και κρίσεων ή σε περιπτώσεις που ενδεχομένως μπορούν να απασχολήσουν τη δημοσιότητα (αυτό τους νοιάζει!!!) ότι είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν άμεσα 24 ώρες το 24ωρο το ΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ που έχει τον επιχειρησιακό συντονισμό. Κατόπιν εορτής παραδέχονται ότι δεν υπήρχε κανένας συντονισμός στην κακοκαιρία.

Κατόπιν τούτων θα αναζητηθούν ευθύνες; Κινδύνεψαν ασθενείς με το μπάχαλο που επικράτησε.

Σας κοινοποιούμε το έγγραφο του ΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ».[/vc_column_text][vc_column_text]topontiki.gr[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος