FOLLOW US: facebook twitter

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ούτε ένας εργαζόμενος Καθαριότητας στην καθαριότητα σχολείων

Ημερομηνία: 05-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Την έντονη αντίδραση της, για την διάθεση μέσω της νέας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του προσωπικού καθαριότητας των Δήμων (κατηγορίας Υ.Ε. 16) στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων εκφράζει με ανακοίνωση της η ΠΟΕ ΟΤΑ προς τον Υπουργό Εσωτερικών. Μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Όπως υποψιαζόμασταν όμως και τελικά επιβεβαιωνόμαστε, η κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία μέσω της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) να καταπατήσει και να ανατρέψει κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα θεσμοθετώντας διατάξεις που υπερβαίνουν το αίσθημα προσφοράς των εργαζομένων και τους προκαλούν βάναυσα!!!

Με το κλείσιμο των Σχολικών Μονάδων στις Σχολικές Καθαρίστριες ανατέθηκαν καθήκοντα καθαριότητας εσωτερικών χώρων άλλων Δημοτικών κτηρίων. Με το άνοιγμα των Σχολικών Μονάδων θα πρέπει το σύνολο των Σχολικών Καθαριστριών να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους. Σε κάθε περίπτωση, σε πρώτη φάση δεν προβλέπεται καν το άνοιγμα όλων των σχολικών μονάδων προκειμένου να δικαιολογείται έστω και για «τα μάτια του κόσμου» η ανάθεση αλλότριων καθηκόντων σε εργαζομένους της αποκομιδής και του Οδοκαθαρισμού. Και είναι μάλιστα η ώρα, μιας και η κυβέρνηση αναγνωρίζει την αυξημένη ανάγκη καθαριότητας των σχολικών κτιρίων μιας υπηρεσίας ιδιαίτερα κρίσιμης για την υγεία των παιδιών, όχι μόνο σήμερα αλλά διαχρονικά, να προχωρήσει τώρα στην μονιμοποίηση των Σχολικών Καθαριστριών που εργάζονται ως συμβασιούχοι σε συνθήκες εκμετάλλευσης 10, 15 ακόμη και 20 χρόνια, πολλές φορές σε καθεστώς μερικής απασχόλησης, με μισό μισθό και μισή ασφάλιση. Οι ανάγκες είναι πάγιες, διαρκείς και πρέπει να καλύπτονται με μόνιμο προσωπικό!!!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ξεκαθαρίζει πως ούτε ένας εργαζόμενος Καθαριότητας (αποκομιδή απορριμμάτων και Οδοκαθαρισμός) δεν θα απασχοληθεί στην καθαριότητα σχολείων. Πολύ δε περισσότερο, όταν οι ανάγκες μπορεί να υπερκαλυφθούν από το υφιστάμενο στο τομέα αυτό προσωπικό. Ακόμη και σε ακραίες περιπτώσεις που θα υπάρξουν επιπλέον ανάγκες, ο κάθε Δήμος με βάση τις δυνατότητες του ήδη υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου μπορεί να προσλάβει εκτάκτως προσωπικό για έκτακτες και απρόβλεπτες ανάγκες τετράμηνης διάρκειας”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος