FOLLOW US: facebook twitter

Πλήθος κόσμου στο λιμάνι της Κυλλήνης για την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού

Ημερομηνία: 07-01-2024 | Συντάκτης:

Τα Θεοφάνεια γιορτάστηκαν από το δήμο και στο  αλιευτικό καταφύγιο των Λεχαινών και το Κουνουπέλι

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Θεοφανίων και στο δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης με επίκεντρο αρχικά το λιμάνι της  Κυλλήνης  και εν συνεχεία το αλιευτικό καταφύγιο των Λεχαινών και το Κουνουπέλι.

Πλήθος πιστών έδωσαν το παρών στις θρησκευτικές  εκδηλώσεις των Φώτων που πραγματοποιήθηκαν με σύμμαχο την λιακάδα και τις υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό, τηρώντας το έθιμο.

Μετά τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν από τον δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης και το ΔΛΤΚ οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα Θεοφάνεια  στο λιμάνι της Κυλλήνης.

Στις 10 τελέστηκε  με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα, η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Κυλλήνης , στις 10.30 ξεκίνησε η πομπή για το λιμάνι και στις 11 το πρωί πραγματοποιήθηκε η τελετή Αγιασμού των υδάτων και ρίψη του Τιμίου Σταυρού, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Φιλάρετου Σπανόπουλου , με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Λεχαινών ¨ΟΡΦΕΥΣ”.

Παρόντες στην τελετή των Θεοφανείων στην Κυλλήνη ήταν ο βουλευτής Ηλείας και κοινοβουλευτικός εκρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, ο δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, σύσσωμη η δημοτική αρχή, εκπρόσωποι στρατιωτικών και άλλων φορέων της περιοχής, συλλόγων και πολύς κόσμος που κατέκλυσε το λιμάνι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia