FOLLOW US: facebook twitter

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου του Σάκη Τσιώλη

Ημερομηνία: 20-06-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Tου Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com


Ο Σάκης Τσιώλης και ο γιος του, Βαγγέλης, βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στον Πύργο και παρουσίασαν στην Δημόσια Βιβλιοθήκη το βιβλίο τους που τιτλοφορείται «Επίλυση αγωνιστικών προβλημάτων». Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος κόσμου και πολλοί Ηλείοι προπονητές ποδοσφαίρου, που είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους Σάκη και Βαγγέλη Τσιώλη.

Άλλωστε, ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίος τόνισε πως πέρασε αξέχαστες στιγμές στην Ηλεία, είναι ιδιαίτερα αγαπητός στον Πύργο καθώς έχει περάσει με επιτυχία από τον Πανηλειακό, τόσο ως ποδοσφαιριστής (1993-1996) όσο και ως προπονητής (2000 και 2001-2004). Ο Σάκης Τσιώλης κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια σε τρεις ανθρώπους από τους οποίους έχει τις καλύτερες αναμνήσεις κατά το πέρασμά του από τον Πύργο. Πρόκειται για τον άλλοτε πρόεδρο του Πανηλειακού, Αλέξη Κόρδα, τον προπονητή Αντώνη Γεωργιάδη και τον δημοσιογράφο Κώστα Αργυρακόπουλο.

Στην παρουσίαση του βιβλίου παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, οι πρώην παράγοντες του Πανηλειακού, Νίκος Χηνόπουλος και Φάνης Παπαδόπουλος. Συντονιστής ήταν ο Θέμης Μαντάς.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο «Επίλυση αγωνιστικών προβλημάτων» αποτελεί ένα απόσταγμα από χιλιάδες προπονητικές στιγμές στα 25 χρόνια της προπονητικής καριέρας του Σάκη Τσιώλη. Ένας οδηγός ολικής προσέγγισης της προπονητικής διαδικασίας από τα δύσκολα αλλά γεμάτα όνειρα πρώτα χρόνια σε Πρέβεζα και Καρδίτσα, στις ανόδους με Πανηλειακό, Θρασύβουλο, Λεβαδειακό, Ολυμπιακό Βόλου και ΑΕΛ στη Super League, μέχρι τον Άρη, τον τελικό κυπέλλου και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια με τον Αστέρα Τρίπολης.

Το βιβλίο αποτελείται από 3 ενότητες. Η πρώτη ονομάζεται «Ολική προσέγγιση προπονητικής» και θέτει τις βασικές αρχές μέσα στα οποίες πρέπει να δομείται μία προπονητική μονάδα. Στη δεύτερη ενότητα με τίτλο «Προβλήματα και λύσεις» αναλύονται και παρουσιάζονται ολόκληρες προπονητικές μονάδες βασισμένες σε προβλήματα που είχε διαπιστώσει μέσα από τα παιχνίδια. Στην τρίτη ενότητα παρατίθεται ένα χρηστικό ασκησιολόγιο για τον εμπλουτισμό της προπόνησης.

Ο Βαγγέλης Τσιώλης με τους Αρβανίτη, Σπυρόπουλο, Θεοδωρακόπουλο, Μπρη και Δαβουρλή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος