FOLLOW US: facebook twitter

Γ.Ε.Π. Ηρακλής: Ο απολογισμός στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑΗ

Ημερομηνία: 20-06-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

12 νίκες-16 ήττες στο πρωτάθλημα, με μέσο όρο ηλικίας τα 24 έτη


Το πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑΗ ολοκληρώθηκε και η Γ.Ε.Π. Ηρακλής προέβη στον απολογισμό της ομάδας. Μια χρονιά πολύ δύσκολη και ιδιαίτερη, αφού έγινε επανεκκίνηση μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο αγωνιστικής απραξίας, σε ένα μαραθώνιο πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο, με αρκετές αναβολές αγώνων, με διακοπή ενός μηνός και με πολλές απουσίες αθλητών λόγω covid. Εκτός αυτών, η ομάδα αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες και αντίξοες συνθήκες, καθώς τα τελευταία χρόνια το Κλειστό Γυμναστήριο «Γ. Βασιλακόπουλος» έχει πολλά προβλήματα, με συνέπεια να είναι συχνά ακατάλληλο προς χρήση και ο Ηρακλής να αναγκάζεται μέχρι τα τέλη Οκτώβρη να αγωνίζεται και να προπονείται σε γήπεδα γειτονικών περιοχών με την κατάσταση του Κλειστού να επιδεινώνεται εκ νέου, με αποτέλεσμα να μην είναι λειτουργικό και πάλι για το τελευταίο τρίμηνο του πρωταθλήματος.

Παρόλα αυτά η Γ.Ε.Π. Ηρακλής κατέλαβε την 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 12 νίκες και 16 ήττες. Μέσος όρος ηλικίας της ομάδας κατά την φετινή σεζόν ήταν τα 23,9 έτη, με τον Ηρακλή να συνεχίζει να δίνει ευκαιρίες και πολύτιμο χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς και ταλαντούχους αθλητές του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής.

Συνολικά σε 28 αγώνες, οι αθλητές του Ηρακλή πέτυχαν 1672 πόντους (μ.ο. 59,7 πόντους ανά ματς) και δέχτηκαν 1735 (μ.ο. 61,9 πόντους ανά ματς). Πρώτος σκόρερ ήταν Γιάννης Κωσταρέλλος, ο οποίος σημείωσε συνολικά 239 πόντους (μ.ο. 9,6 πόντους ανά ματς), ευστοχώντας 27 φορές πίσω από την γραμμή των 6,75μ., ακολουθούμενος από τους Γεωργόπουλο (235 πόντοι) και Κοντάρη (230 πόντοι), ενώ από κανένα ματς δεν έλειψαν οι Γεωργόπουλος και Βακαλόπουλος (28 συμμετοχές).


Ευχαριστήριο και συγχαρητήρια

Η Γ.Ε.Π. Ηρακλής ευχαριστεί όλους τους χορηγούς της ομάδας, οι οποίοι στηρίζουν το πλάνο της και δίνουν μαζί της τον σημαντικό αγώνα για την ανάπτυξη και σταδιακή καταξίωση του πυργιώτικου μπάσκετ στην ΕΣΚΑΗ. Παράλληλα, συγχαίρει και ευχαριστεί τον προπονητή της ομάδας, Γιώργο Μπεκρή, για την σημαντική δουλειά και το αξιόλογο έργο του, καθώς καταφέρνει να παρουσιάζει ένα αξιόμαχο σύνολο εντός παρκέ με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, καθώς φυσικά και όλους τους παίκτες, οι οποίοι από τον Αύγουστο μέχρι και τον Ιούνιο προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις και έδωσαν τα πάντα, ώστε να βρεθεί η ομάδα στην θέση που βρίσκεται σήμερα. Ο σχεδιασμός του Ηρακλή Πύργου για τη νέα αγωνιστική περίοδο έχει ήδη ξεκινήσει και πολύ σύντομα θα ανακοινώσει τις πρώτες κινήσεις ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Α2 ΕΣΚΑΗ. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες, διότι για τον σύλλογο σημασία εκτός από τη συνέπεια έχει και η συνέχεια. Τα καλύτερα για την ομάδα μας και το μπάσκετ της πόλης μας είναι μπροστά, καταλήγει η ανακοίνωση του συλλόγου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος