FOLLOW US: facebook twitter

Νέα βάσανα με την ΔΕΗ για τους αγρότες: Πληρώθηκαν οι οφειλές, αργεί η επανασύνδεση για ρεύμα

Ημερομηνία: 13-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”111770″ img_size=”full”][vc_column_text]Μπροστά σε καινούργια βάσανα βρίσκονται αρκετοί οφειλέτες της ΔΕΗ που εντάχθηκαν στο πλαίσιο ειδικής ρύθμισης το οποίο ανακοίνωσε πριν από ένα μήνα περίπου η διοίκηση της επιχείρησης προκειμένου να διευκολύνει τους αγρότες να αποκαταστήσουν τη λειτουργία των αρδευτικών τους μονάδων στο ξεκίνημα της νέας καλλιεργητικής περιόδου.

Οι πληροφορίες θέλουν τους περισσότερους οφειλέτες να έχουν σπεύσει για την αξιοποίηση της δυνατότητας ρύθμισης της οφειλής, να έχουν προκαταβάλει κατά περίπτωση το 15% ή 20% της οφειλής τους και να αναμένουν την επανασύνδεση του ρεύματος με τα αντλιοστάσια και της πομόνες. Η διαβεβαίωση των αρμοδίων ήταν ότι η επανασύνδεση θα γίνει σε 5 μέρες από την ολοκλήρωση της ρύθμισης και την καταβολή της προκαταβολής. Αυτό όμως δεν έχει γίνει, παρά το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις έχουν παρέλθει ακόμα και 15 μέρες από την προκαταβολή μέρους της οφειλής.

Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις καλλιεργητών που καταγράφουν μεγάλη ζημιά. Αναφέρεται για παράδειγμα στο Agronews περίπτωση βαμβακοκαλλιεργητή ο οποίος βασιζόμενος στις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων της ΔΕΗ προχώρησε στην εαρινή σπορά του βάμβακος, με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να έχει το ρεύμα ώστε να προχωρήσει στην άρδευση της καλλιέργειας. Η καθυστέρηση από την πλευρά της ΔΕΗ τον ανάγκασε να μείνει πίσω στην άρδευση και να υποχρεωθεί σε προετοιμασία επανασποράς η οποία και πάλι τελεί υπό την αβεβαιότητα ανταπόκρισης της ΔΕΗ στη υποχρέωση που πηγάζει από τη σύμβαση.

Σημειώνεται ότι στη ρύθμιση εντάσσονται τόσο οι ενεργές όσο και οι μη ενεργές ρυθμίσεις, δηλαδή βάση της απόφασης ισχύει και για τις παροχές για τις οποίες έχει καταγγελθεί η σύμβαση.

Πηγή: Agronews.gr[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot