FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Πύργου: Ασφαλής και ομαλή η επαναλειτουργία των Λυκείων

Ημερομηνία: 13-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Χωρίς κανένα πρόβλημα και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων, για την υγεία και την ασφάλεια του μαθητικού και εκπαιδευτικού δυναμικού, επαναλειτούργησαν όλα τα Λύκεια του Δήμου Πύργου.

Ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών,  Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης και Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών κ. Δημήτριος Μεσσαλάς  επισήμανε ότι οι μαθητές επέστρεψαν σε συνθήκες εντελώς διαφορετικές από αυτές που είχα συνηθίσει με τα μέτρα προστασίας να επιβάλουν διαφορετικούς κανόνες στους οποίους μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να τηρούν. “Αποστάσεις, απολυμαντικά, μάσκες και συχνός καθαρισμός συνθέτουν την νέα εικόνα στις σχολικές δομές, την ώρα που το ποσοστό προσέλευσης των μαθητών ποικίλει ανά σχολείο,  αφού διαφαίνεται ότι μεγάλος  αριθμός μαθητών κάνει χρήση είτε των απουσιών είτε της υπεύθυνης δήλωσης για συγγενικό του πρόσωπο που βρίσκεται σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού» .

Παράλληλα πρόσθεσε ότι η προστασία της υγείας και της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της δημοτικής αρχής και ήδη έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα σύμφωνα με τις υποδείξεις των αρμοδίων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος