FOLLOW US: facebook twitter

Πλήρης ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές

Ημερομηνία: 20-03-2024 | Συντάκτης:

Τριήμερο ενημερωτικό πρόγραμμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  υλοποιείται στο ΚΑΠΗ Κρεστένων

  • Στο επίκεντρο η νέα νομοθεσία που αφοράει τη μερική ή ολική απομάκρυνση των πολιτών

Η αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών,  σε σχέση  με τη νέα νομοθεσία που αφοράει τη μερική ή την ολική απομάκρυνση των πολιτών, είναι το αντικείμενο του τριήμερου ενημερωτικού προγράμματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που διεξάγεται στους χώρους του ΚΑΠΗ Κρεστένων.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στα πλαίσια της βραχυχρόνιας εκπαίδευσης που ξεκίνησε στην Αθήνα η Γ.Γ. Πολιτικής  Προστασίας  περί δασικών πυρκαγιών, η οποία συνεχίζεται σε όλη την επικράτεια με στόχο την μεταφορά των γνώσεων στο σύνολο των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Όπως εξήγησε στην «Πρωινή» ο Πυραγός στην Π.Υ. Πύργου κ. Δημ. Τσιπογιάννης, η τριήμερη εκπαίδευση περιλαμβάνει και τη νέα νομοθεσία που καλύπτει την απομάκρυνση των πολιτών, τα είδη δασικών πυρκαγιών και όλα αυτά που απασχολούν έναν πυροσβέστη στη διάρκεια του έργου του, κατά την επικείμενη αντιπυρική περίοδο.

Την τρίτη  ημέρα εξάλλου το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρακτική εκπαίδευση σε ότι αφορά  θέματα υλοτομίας και   τη χρήση μηχανημάτων σε εξωτερικό χώρο, ενώ τις υπόλοιπες δύο ημέρες υπάρχει θεωρητικό κομμάτι μέσα στις εγκαταστάσεις της Π.Υ.

«Στα πλαίσια εξωστρέφειας της υπηρεσίας μας καλούμε και άλλους φορείς που συμπράττουν  στο έργο μας, όπως είναι το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και το αντίστοιχο του δήμου Ζαχάρως και  εργαζόμενους του δασαρχείου, ενώ στον Πύργο υπάρχουν υπάλληλοι  από το ΕΚΑΒ, την ΕΛ.ΑΣ. και  το ΔΕΔΔΗΕ, που είναι συναρμόδιοι φορείς που επικουρούν το έργο το δικό μας» τόνισε ο κ. Τσιπογιάννης.

Ανάλογα εκπαιδευτικά προγράμματος ξεκίνησαν χθες Τρίτη στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αρχ. Ολυμπίας, καθώς και στην Π.Υ. Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος