FOLLOW US: facebook twitter

Πλήρης ενημέρωση για την ψηφιακή κάρτα εργασίας

Ημερομηνία: 02-04-2024 | Συντάκτης:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χθεσινή ημερίδα στο Διοικητήριο της ΠΕ Ηλείας στον Πύργο

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Π.Ε Ηλείας  στον Πύργο η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν οι Εμπορικοί Σύλλογοι Πύργου και Ήλιδας με την ΕΣΕΕ και την Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Ηλείας, με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Ηλείας και της Ένωσης Λογιστών, Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Ηλείας και σε συνεργασία με τον Όμιλο Epsilon Net, η οποία είχε ως αντικείμενο την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας στο Λιανεμπόριο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναλύθηκε το νέο πλαίσιο εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας και του ΕΡΓΑΝΗ II για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου. Παρουσιάστηκαν ζητήματα όπως η απολογιστική Δήλωση αλλαγών ωραρίου, η οργάνωση του χρόνου εργασίας και των υπερωριών, οι νέες υποχρεώσεις των ιδιοκτητών των ΜμΕ και των λογιστικών γραφείων, οι προθεσμίες και τα πρόστιμα.

Η εκδήλωση απευθυνόταν κυρίως στους ιδιοκτήτες των εμπορικών επιχειρήσεων, προκειμένου να λειτουργήσει ομαλά και απρόσκοπτα η εφαρμογή του νέου μέτρου της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

Η εισήγηση έγινε από τη Ράνια Αποστολοπούλου, Σύμβουλο Εργασιακών Θεμάτων και μέλος της Επιστημονικής Ομάδας EPSILON NEΤ, η οποία παρουσίασε όλες τις παραμέτρους της ψηφιακής κάρτας με τη χρήση διαφανειών και απάντησε και σε σχετικά ερωτήματα.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Ηλίας Ξανθούλης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο σύλλογος θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ενημέρωσης των μελών του, προκειμένου να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες και να λειτουργεί καλύτερα η αγορά. Παράλληλα, ευχαρίστησε τους συντελεστές της ημερίδας για τη συνεργασία, επισημαίνοντας ότι επιδίωξή του είναι ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου να παρακολουθεί τις επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις που επηρεάζουν την οικονομία και κυρίως τη μικρή και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο πρόεδρος της ΕΛΦΕΕ Ηλείας, Αλέξης Νταουλάρης, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία της ημερίδας, καθώς η ψηφιακή πρόοδος καθιστά επιβεβλημένη την ενημέρωση και την προσαρμογή όλων των κλάδων στα νέα δεδομένα, τονίζοντας ότι θα ακολουθήσουν ανάλογες πρωτοβουλίες και στο μέλλον.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας, Κώστας Λεβέντης, οποίος τόνισε πως  βρισκόμαστε στο  κατώφλι μιας εποχής αλλαγών στον κόσμο της εργασίας, μιας εποχής που κινείται από την ψηφιακή καινοτομία και την τεχνολογική πρόοδο. 

«Στο επίκεντρο αυτού του μετασχηματισμού, βρίσκεται η έννοια της ψηφιακής κάρτας εργασίας – ενός εργαλείου που είναι έτοιμο να αναδιαμορφώσει το τοπίο της διοίκησης και της διαχείρισης εργασίας. Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας είναι  σίγουρα μια μεταρρύθμιση προς όφελος των εργαζομένων, γιατί καταπολεμά την υποδηλωμένη και αδήλωτη εργασία, προς όφελος των επιχειρήσεων, γιατί συμβάλει στην αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού. Ο επιχειρηματικός  κόσμος με ωριμότητα λέει ναι στη Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας γιατί έτσι ενισχύουμε τον υγιή ανταγωνισμό και τη νομιμότητα στην αγορά εργασίας.  

 Ταυτόχρονα όμως ως Επιμελητηριακή Κοινότητα ζητάμε οι επιχειρήσεις να μην επωμιστούν αχρείαστο γραφειοκρατικό φόρτο και λειτουργικό κόστος. Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν την πιο έγκυρη επιστημονική ενημέρωση για το νέο πλαίσιο που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου. Αυτό το στόχο υπηρετεί  η συγκεκριμένη  ημερίδα που διοργανώνουν όλοι οι φορείς της Ηλείας μαζί με την ΕΣΕΕ, και σε συνεργασία με τον εξειδικευμένο Όμιλο Πληροφορικής EPSILON NET


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος