FOLLOW US: facebook twitter

Πλήγμα στην οικονομική ζωή της Ανδρίτσαινας – Να μην καταργηθεί  το κινητό τραπεζικό συνεργείο ζητά ο αντ/ρχος Μ. Γεωργακόπουλος

Ημερομηνία: 01-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Σοβαρό πλήγμα στην οικονομική ζωή της ορεινής νότιας Ηλείας θα επιφέρει η επικείμενη κατάργηση του κινητού συνεργείου Ανδρίτσαινας της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς οι  πολίτες και οι επαγγελματίες της περιοχής θα χάσουν τη δυνατότητα άμεσων συναλλαγών, απολύτως αναγκαίων στην καθημερινότητά τους. Μέχρι τώρα, το υποκατάστημα λειτουργούσε κάθε Παρασκευή, διευκολύνοντας σημαντικά κοινωνικές ομάδες όπως οι συνταξιούχοι, οι αγρότες και οι έμποροι της Ανδρίτσαινας αλλά και όμορων κοινοτήτων της Μεσσηνίας και της Αρκαδίας.

Η ανακοίνωση του πιστωτικού ιδρύματος για την οριστική διακοπή της λειτουργίας του, έχει «παγώσει» τους κατοίκους, αφού στην Ανδρίτσαινα δεν λειτουργεί άλλο τραπεζικό υποκατάστημα, με συνέπεια την αναγκαστική μετακίνησή τους στην Κρέστενα ή τη Ζαχάρω για να εξυπηρετηθούν. Δεδομένου ότι τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Ηλείας έχουν ελαχιστοποιηθεί ένεκα της πανδημίας, θα πρέπει οι κάτοικοι της περιοχής –ως επί το πλείστον ηλικιωμένοι- να επιβαρυνθούν οικονομικά και να ταλαιπωρηθούν, ξοδεύοντας χρόνο και χρήμα για τη μετακίνησή τους.

Ο αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας, Μίλτος Γεωργακόπουλος, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις επιπτώσεις αυτής τη απόφασης και ζήτησε από το πιστωτικό ίδρυμα να την αναθεωρήσει για να μην πληγεί ο κοινωνικός ιστός της περιοχής.

«Πιστεύω ότι είναι αναγκαίο να επανεξετάσει την απόφαση η τράπεζα, διότι το πλήγμα θα είναι ισχυρό για τον πληθυσμό της περιοχής. Αφενός θα ταλαιπωρήσει τους συνταξιούχους, διότι θα πρέπει να ξοδεύουν επιπλέον χρήματα για να μεταβούν στην Κρέστενα ή τη Ζαχάρω, και αφετέρου θα δυσκολέψει πολύ την οικονομική δραστηριότητα του εμπορικού κόσμου, διότι χάνουν τη δυνατότητα για άμεσες συναλλαγές. Το ερχόμενο καλοκαίρι η τουριστική κίνηση θα επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα και η εμπορική κίνηση θα αυξηθεί ξανά, για αυτό και είναι απαραίτητο οι επαγγελματίες να μπορούν να εξυπηρετούνται άμεσα και χωρίς να ταλαιπωρούνται με πρόσθετες μετακινήσεις σε άλλες πόλεις, που απέχουν 30 και 40 χλμ», τόνισε στην «Πρωινή» ο κ. Γεωργακόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο καλοκαίρι είχε στείλει επιστολή στην Τράπεζα και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος, επισημαίνοντας ότι η κατάργηση του υποκαστήματος νεκρώνει μια ιστορική περιοχή που έχει προσφέρει πολλά στη χώρα και αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά την εμπορική κίνηση και την εξυπηρέτηση των επαγγελματιών, αφού οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις επιβάλλουν πλέον η όποια προμήθεια άνω τω 500 ευρώ να αποδεικνύεται με τραπεζικό έμβασμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος