FOLLOW US: facebook twitter

«Λίφτινγκ» στον κεντρικό δρόμο του Κάτω Σαμικού

Ημερομηνία: 01-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Παρέμβαση 140.000 ευρώ μέσω LEADER από τον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του κεντρικού δρόμου στο  Κάτω Σαμικό δρομολογεί μέσω του προγράμματος leader ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, προκειμένυ να βελτιώσει την κυκλοφορία των ντόπιων κατοίκων αλλά και των πολιτών που επισκέπτονται την παραλία τους θερινούς μήνες.

Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής σε πρόσφατη συνεδρίαση, εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης της μελέτης που συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου  για την ανάπλαση του δημοτικού δρόμου, συνολικού προϋπολογισμού 140.000 ευρώ.

Το προτεινόμενο έργο προβλέπει την αναβάθμιση του οδοστρώματος, τη διαμόρφωση και κατασκευή πεζοδρομίων εκατέρωθεν της κεντρικής οδού της κοινότητας Κάτω Σαμικού και τον επαρκή οδοφωτισμό της. Όσον αφορά το οδόστρωμα, οι εργασίες που προβλέπεται να γίνουν, αφορούν στην απόξεση του υφιστάμενου ασφαλτικού και τη δημιουργία νέου με χρήση ασφαλτικής συγκολλητικής επάλειψης και ασφαλτικής στρώσης συμπυκνωμένου πάχους 5 εκατοστών για όλο το μήκος των 195 μέτρων της παρέμβασης. Ανάντη του δρόμου, δηλαδή της πλευράς που εφάπτεται του Κοινοτικού Γραφείου, προβλέπεται η κατασκευή ρείθρου 40 εκατοστών για την ομαλή ροή των ομβρίων υδάτων και κρασπέδου διαστάσεων 0.15 μ. x 0.30 μ. Κατάντη του δρόμου προτείνεται η κατασκευή πεζοδρομίου και κρασπέδου. Για τις εργασίες διαμόρφωσης και κατασκευής των πεζοδρομίων θα γίνει τομή του οδοστρώματος με ασφαλτοκόπτη σε μήκος 390 μέτρων.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν καθαιρέσεις οπλισμένου και άοπλου σκυροδέματος εκατέρωθεν της οδού, ώστε να απομακρυνθούν οι υφιστάμενες τσιμεντοστρώσεις αλλά και οι κατασκευές έμπροσθεν των ιδιοκτησιών που αποτελούν διαμορφώσεις εισόδου των παρόδιων ιδιοκτησιών. Κατάντη του δρόμου θα πραγματοποιηθεί καθαίρεση του υφιστάμενου κρασπέδου. Οι εκσκαφές και οι καθαιρέσεις που προβλέπονται με το παρόν έργο, δεν θα ξεπεράσουν τα 40 εκατοστά από την στάθμη των υφιστάμενων δομών. Στο στάδιο της κατασκευής, τα πεζοδρόμια θα διαμορφωθούν εκατέρωθεν της οδού με χρήση βοτσαλωτών πλακών και κυβόλιθων.

Επιπρόσθετα, ανάντη του δρόμου στο πεζοδρόμιο θα χρησιμοποιηθούν εκτός των παραπάνω και πλάκες για την κατασκευή οδηγού όδευσης τυφλών καθώς και ράμπες πρόσβασης για ΑΜΕΑ, όπου αυτές προβλέπονται από τη μελέτη. Στις εισόδους των παρόδιων ιδιοκτησιών προβλέπεται να γίνει ειδική διαμόρφωση με χαμήλωμα της στάθμης του κρασπέδου και του πεζοδρομίου με αρμονικό τρόπο, ώστε να μην αιφνιδιάζονται οι πεζοί. Κατά μήκος των πεζοδρομίων θα τοποθετηθουν φωτιστικά σώματα για να βελτιωθεί η ορατότητα της οδού κατά τις νυχτερινές ώρες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος