FOLLOW US: facebook twitter

Πλειστηριασμοί στην Ηλεία.. Ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια!

Ημερομηνία: 14-02-2023 | Συντάκτης:

-Δεκάδες αγροτεμάχια, εμπορικά ακίνητα και κυριες κατοικίες της Ηλείας βγαίνουν στο «σφυρί»
-Στους δήμους Πύργου, Ήλιδας και Ανδραβίδας-Κυλλήνης η πλειονότητα των ακινήτων που εκπλειστηριάζονται

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Υπερβαίνει τα έξι εκατ. ευρώ η αξία των ακινήτων που βγαίνουν ή θα βγούν σύντομα στο… σφυρί και βρίσκονται στην εδαφική επικράτεια της Ηλείας. Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς στοιχείων που συγκέντρωσε και επεξεργάστηκε η «Πρωινή» από τις πλατφόρμες e-auction, landeaκαι το Ταμείο Νομικών, η πλειονότητα των ακινήτων που εκπλειστηριάζονται είναι στον δήμο Πύργου (78) και στους δήμους Ήλιδας (30) και Ανδραβίδας-Κυλλήνης (30).

Αρκετές περιπτώσεις αφορούν εγκαταστάσεις χρεοκοπημένων επιχειρήσεων ή εγκαταλελειμμένων βιομηχανικών ακινήτων, καθώς και αγροτεμάχια σημαντικής εμπορικής αξίας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν αγροτεμάχια στον Πύργο αξίας 408.542 ευρώ, οικόπεδα με κτίρια αξίας 334.700 ευρώ, βιομηχανικά ακίνητα με 240.000, καθώς και αγροτεμάχια με κτίσμα στον δήμο Ήλιδας, αξίας 553.000 ευρώ κλπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, η πλειονότητα των ακινήτων που είναι αναρτημένα για πλειστηριασμό, είναι εμπορικά ακίνητα, ωστόσο σε αρκετές περιπτώσεις πρόκειται για κατοικίες που ενδεχομένως είναι κύριες. Αξίζει να επισημανθεί πως η αθροιστική αξία των ακινήτων που θα βγουν σε πλειστηριασμό, ενδέχεται να πλησιάσει τα 9 εκατ. ευρώ, αφού έχουν ανασταλεί διαδικασίες για τουριστικά ακίνητα αξίας δύο εκατ. ευρώ, λόγω της απόφασης που είχε εκδοθεί τον περασμένο Δεκέμβριο από το Α2 τμήμα του Αρείου Πάγου.

Μέχρι τώρα έχουν προγραμματιστεί περίπου 180 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στην Ηλεία με ορίζοντα ως τον Σεπτέμβριο, ωστόσο εκτιμάται ότι θα αυξηθεί ο αριθμός τους, ειδικά μετά την επίσημη δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος