FOLLOW US: facebook twitter

Πήρε… φωτιά η βενζίνη και στην Ηλεία!

Ημερομηνία: 03-02-2022 | Συντάκτης:

– Μειώθηκε η ζήτηση κατά 30% λένε οι πρατηριούχοι


Ολοένα και περισσότεροι πολίτες στην Ηλεία αφήνουν… σταθμευμένο το αυτοκίνητό τους, αφού η τιμή των καυσίμων έχει εκτοξευτεί κατακόρυφα τους τελευταίους μήνες. Από την αρχή της τρέχουσας εβδομάδας, η τιμή στην αμόλυβδη έχει «σκαρφαλώσει» στο 1,80 ευρώ ανά λίτρο, με προοπτική για περαιτέρω αύξηση, που δεν αποκλείεται να φτάσει και στα δύο ευρώ!

Ο πρόεδρος των Συλλόγου πρατηριούχων υγρών καυσίμων Ηλείας, Χρήστος Στεφανόπουλος, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι η αύξηση οφείλεται στη διεθνή άνοδο του πετρελαίου κι ότι ήδη καταγράφεται μείωση στη ζήτηση κατά 30%. Έτσι, όλο και περισσότεροι Ηλείοι μειώνουν τις μετακινήσεις τους με το αυτοκίνητο και περιορίζονται στις απολύτως απαραίτητες διαδρομές που έχουν προορισμό είτε τη δουλειά τους είτε το σπίτι τους.

«Κάθε μέρα ανεβαίνει η διεθνής τιμή του πετρελαίου και αναγκαστικά παρασύρει και εμάς. Αν συνεχιστεί αυτά, δεν βλέπω πώς θα αποφύγουμε τα δύο ευρώ. Από αυτά, το 1,10 πάει στο κράτος, τα υπόλοιπα στα διυλιστήρια και στις μεταφορικές, στους πρατηριούχους το κέρδος δεν είναι πάνω από 0,03 ευρώ. Δυστυχώς αυτή η αύξηση έχει μειώσει την κίνηση κατά 30% διότι μετά τα lockdown ο κόσμος δεν μετακινείται όπως πρώτα, έχει περιοριστεί στις απαραίτητες μετακινήσεις μόνο. Επίσης είναι πολύ μειωμένη η ζήτηση στο πετρέλαιο θέρμανσης, αφού πλέον ελάχιστες πολυκατοικίες ανάβουν καλοριφέρ», τόνισε και πρόσθεσε ότι αν δεν αλλάξει κάτι, δεν αποκλείεται να υπάρξουν λουκέτα σε πρατήρια.

«Μέσα σε 10 χρόνια έκλεισαν πανελλαδικά πάνω από 2.000 βενζινάδικα. Από τα 8.000 πέσαμε στα 6.000. Στην Ηλεία ήμασταν 180 το 2010 και τώρα πήγαμε στα 110 με 120. Με τέτοια αύξηση στα καύσιμα θα κλονιστεί η βιωσιμότητα στον κλάδο μας», επισήμανε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος