FOLLOW US: facebook twitter

Πεζοπορία στο χιονισμένο ελατόδασος Καλαβρύτων από την ομάδα του Κάμπου «Οι φευγάτοι-εκτός δρόμου»

Ημερομηνία: 24-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Πεζοπορική εξόρμηση στο πανέμορφο χιονισμένο τοπίο των Καλαβρύτων, διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή η πεζοπορική- ορειβατική ομάδα του Κάμπου «Οι φευγάτοι- Εκτός δρόμου», με πολλές συμμετοχές.

Οι πεζοπόροι έφτασαν στα Καλάβρυτα με λεωφορείο που είχε διπλή αναχώρηση από Αμαλιάδα και Γαστούνη και ξεκίνησαν την πεζοπορία από το μονοπάτι που αρχίζει λίγο πριν από το χιονοδρομικό κέντρο και καταλήγει στην  πόλη των Καλαβρύτων. Αν και ο βαθμός δυσκολίας της πεζοπορίας ήταν χαρακτηρισμένος ως εύκολος, το κατηφορικό μονοπάτι μέσα σε δάσος από έλατα και το πυκνό χιόνι, μάλλον δεν έκαναν την διαδρομή τόσο απλή, ωστόσο το τοπίο ήταν μαγικό, θύμιζε Άλπεις και η εμπειρία για τους πεζοπόρους μοναδική. Εξοπλισμένοι με αντιανεμικά, αδιάβροχα μπουφάν, μποτάκια ορειβατικά, ομπρέλες, καπέλα και γάντια διάβηκαν το χιονισμένο μονοπάτι μέσα από το δάσος με τελικό προορισμό τα Καλάβρυτα, ενώ η πρώτη τους στάση έγινε στην αφετηρία της πεζοπορίας στο Χιονοδρομικό.

Η Ομάδα, συνεχίζοντας όμως τις χειμωνιάτικες εξορμήσεις της, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, θα περπατήσει τη  διαδρομή Ελάτη – Βυτίνα (μονοπάτι του Menalon Trail), μια διαδρομή μήκους  8,5χλμ και μια απόσταση που απαιτεί πεζοπορία 3 ωρών. Η διαδρομή κατεβαίνει από την Ελάτη στην κοίτη του Μυλαίοντα ποταμού, όπου συναντά το παρόχθιο μονοπάτι.Ακολουθώντας το καλά σημαδεμένο ίχνος περνάμε δίπλα από τη μεγάλη υδρομάστευση στις Πηγές Πυργακίου (που υδρεύει τη Βυτίνα) και μετά την πετρόχτιστη βρύση Μακρινού.Μπαίνουμε σε χωματόδρομο μέχρι τη θέση Ελληνικά, κάτω από το λόφο όπου είναι η ακρόπολη του αρχαίου Μεθυδρίου. Αυτό το τμήμα είναι το πιο πλούσιο της διαδρομής: κινούμαστε παράπλευρα του Μυλαίοντα μέσα σε ψηλή παρόχθια βλάστηση πλάτανων και θα συναντήσουμε διαδοχικά τα ερείπια τριών νερόμυλων. Μετά το ξύλινο γεφυράκι στο ρέμα Μπαρμπά, ανηφορίζουμε σε ωραίο λαξευμένο μονοπάτι που μας φέρνει στη βρύση Αρτότση και από εκεί θα καταλήξουν στη Βυτίνα.

Πληροφορίες: 6932329223 Γιώργος Μπουραντάς


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος