FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Η πλατιά νίκη του Ενιπέα

Ημερομηνία: 24-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η τεράστια σε εύρος αλλά και σημασία νίκη του Ενιπέα στο «Ντ. Παπαγεωργίου» την περασμένη Δευτέρα έχει τις αιτίες της. Ο Νίκος Γκρίλλας βελτίωσε την εικόνα της ομάδας που έχασε στη Ν.Μανολάδα. Σε ό,τι έχει να κάνει με την αρχική ενδεκάδα, αντί Γκουβέρου έβαλε Καλαντζή και αντί Γιαννακόπουλου, Δούλο. Ο Καλαντζής ως δεξί μπακ ήταν πολύ καλός και βοήθησε επιθετικά, ενώ ο Δούλος ήταν ο γνωστός χαφ που κάλυψε χώρους.

 

*Η χαμένη κλασσική ευκαιρία του Φώτη Παναγόπουλου από πλευράς Ζαχάρως, άλλαξε τη ροή του αγώνα. Αν ευστοχούσε δεν ξέρουμε ποια έκβαση θα είχε. Έκτοτε ο Ενιπέας, όπως έδειξε και απαρχής, κυριάρχησε. Είχε 12 τελικές, έναντι 2 της Ζαχάρως. Στην επανάληψη, μετά την παρέλευση του πρώτου τέταρτου, κρίθηκε ο αγώνας στο 63΄ με το 2-0. Στην επανάληψη η ομάδα του Λαντζοΐου είχε άλλες 8 τελικές και  σύνολο 20 και πέτυχε άλλα τρία γκολ.

*Δεν υπάρχει υστερήσας παίκτης από τους γηπεδούχους. Στους καλύτερους αναφερθήκαμε προχτές. Η συνέχεια και η συνέπεια θα φανεί μεθαύριο στη Γαστούνη.

 

 

Βαρύ σκορ

Του πέσανε βαριά τα συνεχόμενα ντέρμπι του Ολυμπιακού (Ζαχάρως). Μετά το 1-1 ήρθε η ήττα με ανέλπιστα βαρύ σκορ στο Λαντζόι. Η ομάδα του Σταύρου Μεντή κράτησε μόνο στο α΄ ημίχρονο. Εκεί έχασε κλασική ευκαιρία να προηγηθεί μόλις στο 6΄. Άντεξε την πίεση των γηπεδούχων, ενώ στο 35΄ είχε νέα ευκαιρία με τον Κατσιώλη.

 

*Το γκολ που δέχτηκε στο 63΄ ήταν… φτηνό. Ανοιχτή όλη η άμυνα, όπου ο Στροφύλλας έκανε… παρέλαση. Εκεί τελείωσε και το παιχνίδι. Τίποτε ο Έλιοτ, εκτός θέσης ο Παπαγεωργίου. Ακολουθεί το ματς με τη Δόξα. Χρειάζεται ν’ ανανήψει η ομάδα και να επανέλθει στις νίκες, ώστε να παραμείνει στο στόχο της.

 

 

Διατηρεί τη διαφορά ο Ηλειακός

Στην Α2 προελαύνει ο Ηλειακός Βαρθολομιού, διατηρώντας τη μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη Βρίνα. Δεν τον πτοεί το γεγονός ότι έχασε με μεταγραφή τους Ράλλη, Καράμπελα. Στο παιχνίδι με τους Λέοντες, του Θωμά Πατσαούρα, κουράστηκε για να φτάσει στη νίκη στο 90΄, με πέναλτι του Γιάννη Παπαδόπουλου. Είχε προηγηθεί στο 63΄ με τον Πέτρο Τσουκαλά και λίγο αργότερα είχε ισοφαρίσει ο Λούντζης!

 

*Υπάρχουν φωνές για το πέναλτι!

 

Τη νίκη της αγωνιστικής ο Πέλοπας

 

Τη νίκη της αγωνιστικής πέτυχε ο Πέλοπας Πύργου που νίκησε 2-1 στην Ανδραβίδα  τη δυνατή Δάφνη. Η ομάδα του Μάκη Κόκκαλη είχε πρωταγωνιστή τον έμπειρο μεσοεπιθετικό Θάνο Γεωργίου, που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του, ένα σε κάθε ημίχρονο, με τη Δάφνη να ισοφαρίζει προσωρινά στις αρχές του δευτέρου με τον Σταθόπουλο. Μάλιστα, οι Πυργιώτες αγωνίστηκαν για 25 περίπου λεπτά στο β΄ ημίχρονο με δέκα παίκτες, αλλά κράτησαν με περίσσιο πάθος το υπέρ τους σκορ. Ο Πέλοπας είχε νικήσει και στον α΄ γύρο (4-3).

 

*Με ανατροπή Κεραυνός Βρίνας νίκησε τον Αετό Κέντρου (3-2). Έχανε 0-2, οπότε μιλάμε για άθλο! Το παιχνίδι στο Ενωσιακό γήπεδο «καθάρισε» ο πρώτος σκόρερ της Α2, Σάκης Κηπουρός (δεν πιάνεται). Πέτυχε δύο γκολ και το τρίτο ο Νιάρχος. Πάντα ψηλά η ομάδα του Ν. Μπριασούλη (2η θέση).

 

*Ο Πέλοπας Πελοπίου, που είναι στην 3η θέση, άλωσε τα Καλύβια στο «Φράγμα» με 4-0.

 

Αχαριστία!

 

Ο Βαγγέλης Δημητρόπουλος, γιατρός και πρώην διαιτητής Α΄ Εθνικής, ασκεί στην Ηλεία το λειτούργημά του και παράλληλα είναι ερασιτέχνης φωτογράφος-καλλιτέχνης, με έφεση το τοπικό ποδόσφαιρο. Μεγάλη, ανεκτίμητη η προσφορά του, καθώς από το ρεπερτόριό του δανείζονται φωτό συνάδελφοι καθώς και μεις και δίνουν ενάργεια έτσι στα κείμενά τους…

Ο άνθρωπος αυτός που παράγει πολιτισμό, είναι δεδιωγμένος της ΕΠΣΗ (όπως και τόσοι άλλοι). Ο «ποιητής» όμως πολύ πρόσφατα μπήκε στο αρχείο του και για λογαριασμό της Διοργανώτριας δανείστηκε τη φωτό του θανόντος πρόσφατα μακαριστού Γιώργου… Έχουμε δηλαδή κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας!

 

*Να προσθέσουμε, πως στο παρελθόν ο Βαγγέλης έχει προσφέρει ως γιατρός υπηρεσίες αφιλοκερδώς στις Μικτές, περιττεύει. Η αχαριστία όμως παραμένει…

 

Οι απορίες

 

Πολλές «καμπάνες» έπεσαν πρόσφατα με αφορμή το παιχνίδι στα Σαβάλια, ανάμεσα στον τοπικό Ολυμπιακό και την Ολυμπιάδα. Έτσι μου λύθηκαν κάποιες απορίες που είχα διαπιστώσει τότε… Θα μου πείτε προειδοποιήσεις. Ε! καμπάνες είναι κι αυτές…

 

Φως φανάρι

 

Έχει πέσει μια ένσταση του Απόλλωνα Ν.Φιγαλείας κατά της ομάδας του Φανούρη (Αετός Κέντρου) που απασχόλησε χθες την Πειθαρχική. Στο παρασκήνιο είχαμε κάποιους ψιθύρους περί απόρριψης, ενώ είναι φως φανάρι το αντίθετο. Θα περιμένουμε λιγάκι…

 

Έμπειρος και γνώστης

 

Ο Ηλίας Φωτόπουλος είναι από προχθές στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας της Νίκης, στη θέση του παραιτηθέντος και πετυχημένου, Σπύρου Αντωνόπουλου. Ο Ηλίας αναλαμβάνει σε μια πολύ δύσκολη καμπή του πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής. Έμπειρος, γνώστης της κατηγορίας (εξ απαλών ονύχων) μακάρι να έχει τύχη (γιατί ικανότητες έχει), ώστε να οδηγήσει την ομάδα του κάμπου στη λεωφόρο της παραμονής.

 

*Ο Σαραμαντάς… υπέγραψε

 

Τη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του γνώρισε προχθές ο Γιώργος Σαραμαντάς, ένας από τους λίγους Ηλείους που παίζουν στη Σουπερλίγκα. Ο αριστερός μπακ του Πανιωνίου πέτυχε το πρώτο γκολ της καριέρας του στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα και οδήγησε τους «κυανέρυθρους» στην πρόκριση στους «8».

 

*Αύριο έχουμε αρκετά να σχολιάσουμε. Για παράδειγμα το ερχόμενο ματς ΠΑΟΒ-Πανηλειακού, την κλήρωση του Κυπέλλου μας, τον άγριο κόσμο της Α΄ τοπικής, τον ερχομό του Μανωλιά από την Αμαλιάδα, παραδιαιτητικά θέματα και άλλα…

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος